Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Αυξάνει τις πωλήσεις κόκκινων δανείων

Τα δύο πακέτα μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας που βρίσκονται σε τροχιά πώλησης έχουν ήδη προσελκύσει αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών, ανέφεραν στελέχη της Πειραιώς κατά την τηλεδιάσκεψη. Τι ειπώθηκε για τους πλειστηριασμούς.

Πειραιώς: Αυξάνει τις πωλήσεις κόκκινων δανείων

Στην αύξηση των πωλήσεων των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα 3,2 δισ. ευρώ – από 2 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος - και στην υιοθέτηση ριζικών αναδιαρθρώσεων και ρυθμίσεων προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς στην προσπάθεια μείωσης των επισφαλειών. Για το 2018 επεσήμαναν ότι οι ριζικές αναδιαρθρώσεις και ρυθμίσεις δανείων για τα επιχειρηματικά δάνεια θα αυξηθούν κατά 10 φορές σε σχέση με σήμερα και κατά 4 φορές για τα retail.

Κατά την ενημέρωση των αναλυτών τα στελέχη της τράπεζας τόνισαν ότι όσον αφορά τα stress tests οι παράμετροι για τα μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας τα οποία θα επηρεάσουν τα επικείμενα τεστ αντοχής θα δοθούν στις τράπεζες τον Ιανουάριο και υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την εποπτική αρχή για τυχόν αλλαγές.

Για την πορεία των NPEs αλλά και των NPLs υπογράμμισαν ότι τα πρώτα θετικά αποτελέσματα είναι ορατά και η τράπεζα θα συνεχίσει με δυναμικό τρόπο αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αποκάλυψαν πως τα δύο πακέτα μη εξυπηρετούμενων δανείων που βρίσκονται σε τροχιά πώλησης έχουν ήδη προσελκύσει αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών.

Το ένα πακέτο αφορά δάνεια με εξασφαλίσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ και το άλλο καταναλωτικά χωρίς εξασφαλίσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ. Τοποθέτησαν χρονικά την ολοκλήρωση της πώλησης εντός του πρώτου 6μηνου του 2018.

Η τράπεζα θα προβεί σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι ξεκινούν σήμερα, με καταρχήν 12-15 ακίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v