Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Ντουμπάι 38 ελληνικές επιχειρήσεις από τον κλάδο των κατασκευών

80.000 επισκέπτες, ανάμεσά τους και ο Σεΐχης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είδαν τις ελληνικές επιχειρήσεις από τους κυριότερους κλάδους των δομικών υλικών. Η ελληνική αποστολή ήταν η τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή από την Ευρώπη.

Στο Ντουμπάι 38 ελληνικές επιχειρήσεις από τον κλάδο των κατασκευών

Ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών «BIG 5 SHOW 2017», η οποία διεξήχθη από 26 έως 29 Νοεμβρίου 2017, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου «Enterprise Greece», την ελληνική αποστολή αποτελούσαν τριάντα οκτώ κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, από τους κυριότερους κλάδους των δομικών υλικών, μαρμάρων, ηλιακών συστημάτων, συστημάτων αλουμινίου, καθώς και επιχειρήσεις με μονωτικά υλικά και χρώματα. Η συνολική εκθεσιακή επιφάνεια που κατέλαβαν ανήλθε σε περισσότερα από 1.200 τετραγωνικά μέτρα.

Στη φετινή διοργάνωση, συμμετείχαν τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες στήριξαν τη συμμετοχή των επιχειρήσεων της χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Στη διεθνή έκθεση συμμετείχαν συνολικά 3.100 επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους των δομικών υλικών και των κατασκευών από 64 συνολικά χώρες, με εκθεσιακή επιφάνεια 110.000 τετραγωνικά μέτρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τις 80.000.

Η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, δεδομένου ότι το χρονικό διάστημα των τεσσάρων ημερών πραγματοποίησαν εκατοντάδες επιχειρηματικές συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες όχι μόνο από την περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Μέσης Ανατολής, αλλά και από τις γειτονικές χώρες, με σημαντικότερες αυτή της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν, της Ινδίας και της Υποσαχάριας και Βόρειας Αφρικής. Η  ελληνική συμμετοχή ήταν η τρίτη μεγαλύτερη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 από τον Σεΐχη Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι και Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Emirates Group.

Ο Σεΐχης επισκέφθηκε τον ελληνικό εκθεσιακό χώρο, όπου τον υποδέχτηκαν και τον ξενάγησαν στα ελληνικά περίπτερα o Πρέσβης της Ελλάδος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Διονύσιος Ζώης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece κ. Ηλίας Αθανασίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κα. Αγγέλικα Σαπουνά και ο Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στο Ντουμπάι κ. Χρήστος Σταμπουλόπουλος.

Οι Έλληνες εκθέτες εξέφρασαν τη μεγάλη ικανοποίηση τους για το υψηλό επίπεδο οργάνωσης της έκθεσης από τη διοργανώτρια εταιρία dmg events , την ελληνική συμμετοχή από τον Enterprise Greece, καθώς και την επιτυχημένη προβολή της χώρας με τα υψηλής αισθητικής banners στον κεντρικό διάδρομο του εκθεσιακού κέντρου και την άρτια εμφάνιση των ελληνικών περιπτέρων.

Η θεματική διάρθρωση του εκθεσιακού χώρου έδωσε τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν στοχευμένες συναντήσεις και οι περισσότερες έδωσαν ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση του 2018, δεδομένου ότι το Ντουμπάι τα επόμενα χρόνια αναμένεται να βρεθεί ακόμα πιο έντονα στο επίκεντρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, ενόψει και της διοργάνωσης της παγκόσμιας έκθεσης EXPO 2020.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece κ. Ηλίας Αθανασίου δήλωσε: «Η πολύ επιτυχημένη ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση BIG 5 SHOW 2017 ολοκλήρωσε το εκθεσιακό πρόγραμμα του Οργανισμού για το 2017 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το εκθεσιακό πρόγραμμα του έτους αποτέλεσε προϊόν του στρατηγικού σχεδιασμού του Enterprise Greece, της συλλογικής προσπάθειας και της αποτελεσματικής συνεργασίας με τις Περιφέρειες, τους αρμόδιους Συνδέσμους και φορείς, με στόχο την προώθηση της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Ο Enterprise Greece έχει σχεδιάσει και για το 2018 ένα εκθεσιακό πρόγραμμα για τους σημαντικούς αλλά και τους υποσχόμενους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας. Κοινό γνώρισμα των επιχειρήσεων που συμμετέχουν είναι η ποιότητα και η καινοτομία, στοχεύοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελληνικής επιχειρηματικότητας τόσο σε εδραιωμένες όσο και σε υποσχόμενες αγορές Παγκοσμίως».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι για την Περιφέρεια το Α και το Ω. Συνδέουμε την ανάπτυξη με την ενίσχυση των επαγγελματιών που, παρά την ύφεση, καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες, παράγουν και εμπορεύονται ιδιαιτέρως ανταγωνιστικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε απόλυτη συνεργασία με την Enterprise Greece, η Στερεά Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις που αναζητούν την εξωστρέφεια. Είναι μαζί τους σε κάθε διεθνή έκθεση που τους προσφέρει πρόσφορο έδαφος για συνεργασίες και συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες. Όπως κάνουμε πολλές φορές στην αγροδιατροφή, έτσι κι εδώ, για πρώτη φορά, αλλά όχι για τελευταία, στεκόμαστε δίπλα στην ατμομηχανή της οικονομίας μας, στους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και δίνουν δουλειά στους ανθρώπους μας».

Η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κα Αγγέλικα Σαπουνά δήλωσε: « Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη όλων των μορφών επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της προώθησης ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης που παράγει αξιοπρεπείς θέσεις δουλειάς. Για το σκοπό αυτό έχουμε επιλέξει τη μέθοδο των συνεργειών με φορείς επιχειρηματικότητας όπως είναι το Enterprise Greece, δίνοντας παράλληλα το παρών σε διεθνή φόρα και εκδηλώσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Αυτή είναι η μόνη οδός οικοδόμησης ενός νέου, αξιόπιστου, αποτελεσματικού οικοσυστήματος για την προσέλκυση επενδύσεων - του κρίσιμου παράγοντα για την ανάταξη της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου με κοινωνική συνοχή».

Enterprise Greece

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v