Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Ολοκληρώθηκε η πώληση των σερβικών θυγατρικών

Για την Εθνική Τράπεζα η ολοκλήρωση της συναλλαγής συνεπάγεται την ενίσχυση της ρευστότητας κατά 270 εκατ. ευρώ αλλά και την βελτίωση κατά 44 μονάδες βάσης του δείκτη κεφαλαίων CET1.

ΕΤΕ: Ολοκληρώθηκε η πώληση των σερβικών θυγατρικών




Την

Την ολοκλήρωση της πώλησης του 100% των θυγατρικών της ΕΤΕ στη Σερβία, Vojvodjanska Banka AD και NBG Leasing doo έναντι του τιμήματος των €125 εκατομμυρίων ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Παράλληλα προχώρησε και στην παραχώρηση ενός χαρτοφυλακίου δανείων εταιρικών πελατών που δραστηριοποιούνται στη Σερβία.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μετά την λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές και τις αρχές ανταγωνισμού. Το τίμημα εξαγοράς αντιστοιχεί σε πολλαπλασιαστή 0.75x P/TBV (στοιχεία 31/12/2016).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η επιτυχής ολοκλήρωση της Συναλλαγής αυξάνει το δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) της ΕΤΕ για το Q3.17 κατά 44 μονάδες βάσης, μετά την κεφαλαιακή επίπτωση που αναγνωρίστηκε στο Q2.17 κατά την υπογραφή της Συναλλαγής. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής ενισχύει τη ρευστότητα της ΕΤΕ κατά περίπου €270 εκατ., λαμβάνοντας υπόψη και την αποπληρωμή του ενδο-ομιλικού δανεισμού.

Η Credit Suisse International ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Bojovic & Partners ως τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v