Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΔΜΗΕ: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 120 άτομα

Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει κίνητρα αποχώρησης για εργαζόμενους που βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης. Αλλαγές και στο οργανόγραμμα.

ΑΔΜΗΕ: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 120 άτομα

Ριζική αναδιάρθρωση σε ανθρώπινο δυναμικό και οργανόγραμμα δρομολογεί ο ΑΔΜΗΕ, λίγους μήνες μετά την είσοδο του Κινέζου επενδυτή, της State Grid, στο 24% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαχειριστή αναμένεται να εγκρίνει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου σε εργαζόμενους που έχουν κλείσει ή βρίσκονται στα χρόνια της συνταξιοδότησης. Πηγές θέλουν να στοχεύει στην αποχώρηση 120 ατόμων, με τη χορήγηση κινήτρου που κυμαίνεται από τις 30.000 έως τις 40.000 ευρώ.

Όπως είχε αποκαλύψει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Μανούσος Μανουσάκης με συνέντευξή του στις 18 Ιουλίου στο Euro2day.gr, ένα από τα ζητήματα που απασχολούν την εταιρία είναι ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού. Αυτός φτάνει στα 52 έτη και η διοίκηση της επιχείρησης επιδιώκει την ανανέωσή του.

Ωστόσο, λόγω της συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ των μετόχων, η εταιρία δεν μπορεί να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης για τρία χρόνια, αλλά εντούτοις υπάρχει η ανάγκη προσλήψεων νεότερων εργαζομένων και με σύγχρονη κατάρτιση και εξειδίκευση. Να σημειωθεί ότι ο Διαχειριστής απασχολεί 1.396 άτομα προσωπικό.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ, όπως επίσης είχε γνωστοποιήσει στην ίδια συνέντευξή του ο κ. Μανουσάκης, αναμένεται να προχωρήσει και σε αναδιάρθρωση του οργανογράμματος της εταιρίας, με τη δημιουργία γενικών διευθύνσεων. Μία εξ αυτών, στην οποία η διοίκηση δίνει μεγάλη έμφαση, είναι η γενική διεύθυνση Αξιοποίησης Παγίων και Υποδομών. Ο Διαχειριστής διαθέτει μία τεράστια σε αξία περιουσία σε ακίνητα, σταθμούς και δίκτυα κι επιδιώκει την καλύτερη διαχείρισή της, ώστε να πετυχαίνει μεγαλύτερες υπεραξίες.

Αλλαγές έρχονται επίσης και σε διευθύνσεις με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και πηγές δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο προκήρυξης νέων θέσεων ευθύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v