Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕπ: «Πράσινη» χρηματοδότηση 85 εκ. ευρώ στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Σύμβαση χρηματοδότησης υπέγραψαν ΕΤΕπ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Στα 114 εκατ. ευρώ το συνολικό επενδυτικό πλάνο της εταιρίας. Ποια έργα δανειοδοτούνται.

ΕΤΕπ: «Πράσινη» χρηματοδότηση 85 εκ. ευρώ στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Μέγα χρηματοδότηση 85 εκατ. ευρώ στην πράσινη ενέργεια της ΔΕΗ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, παρέχοντας τεράστια ανάσα στο συνολικό επενδυτικό πλάνο των 114 εκατ. ευρώ.

Τα έργα υλοποιεί η ΔEH Ανανεώσιμες και αφορά στην ανακαίνιση και κατασκευή 18 αιολικών και υδροηλεκτρικών σταθμών.

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε ανάμεσα στην ΕΤΕπ και τη ΔEH Ανανεώσιμες με την τελευταία να έχει ταυτόχρονα ένα συνολικό επενδυτικό πλάνο διετίας σε έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 700 Μεγαβάτ. Αυτά αφορούν και σε γεωθερμία και άλλες μορφές ενέργειας.

Ως προς τα έργα που χρηματοδοτεί η ΕΤΕπ, από τα 18 έργα, τα 14 είναι αιολικά και τα υπόλοιπα μικρά υδροηλεκτρικά με συνολική ισχύ 90 MW και είναι εγκατεστημένα στα νησιά Κεφαλονιά, Χίο, Λέσβο Κρήτη, Μύκονο, Σάμο, Εύβοια, Λήμνο, Κάρπαθο, Ικαρία, Τήνο και Ψαρά αλλά και ένα αιολικό στο ηπειρωτικό σύστημα στην Καρδίτσα. Επιπλέον θα αποκατασταθούν τα μικρά παλιά υδροηλεκτρικά στην Άρτα (Λούρος), το Βέρμιο, το Σμόκοβο και το Μακροχρώρι (Κεντρική Ελλάδα).

Η διάρκεια της χρηματοδότησης είναι 16 έτη, ενώ το υπόλοιπο ποσό της επένδυσης θα καλυφθεί από δανεισμό από την Εθνική Τράπεζα (17,5 εκατ. ευρώ) και ίδια κεφάλαια της ΔEH Ανανεώσιμες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v