Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Affidea τα διαγνωστικά κέντρα του Υγεία

Την εξαγορά των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του θεραπευτηρίου Υγεία σε Περιστέρι και Αθήνα ανακοίνωσε η Affidea Ευρωιατρική. Το Μνημόνιο Συνεργασίας των δύο πλευρών και πώς ωφελούνται ασθενείς και ασφαλισμένοι.

Στην Affidea τα διαγνωστικά κέντρα του Υγεία

Η Affidea Ευρωιατρική, μέλος του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Ομίλου στις υπηρεσίες Εξωνοσοκομειακής Φροντίδας και ιδιαίτερα Διαγνωστικής Απεικόνισης και Ακτινοθεραπείας, ανακοίνωσε την εξαγορά των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ, που αποτελείται από δύο πλήρως εξοπλισμένα διαγνωστικά κέντρα στο Περιστέρι και στην Aθήνα (περιοχή Hilton).

Επιπλέον, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας για την ιδιωτική ασφαλιστική αγορά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η συμφωνία αυτή εδραιώνει και εξελίσσει τη σχέση μεταξύ των δύο Ομίλων, η οποία εγκαινιάστηκε με τη συνεργασία τους στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, τον Ιανουάριο του 2017.

Τόσο ο Όμιλος Affidea, όσο και ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ αποτελούν, ο καθένας στον τομέα του, ιδιαίτερα σημαντικές δυνάμεις στον χώρο της υγείας. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες στη νοσοκομειακή φροντίδα, ενώ η Affidea αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με εδραιωμένη παρουσία σε 16 χώρες.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, διευρύνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο πρωτοπόρων Ομίλων και τους δίνεται η δυνατότητα να εστιάσουν ο καθένας αποκλειστικά στο πεδίο εξειδίκευσής του, που είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για την Affidea Ευρωιατρική και η Δευτεροβάθμια Περίθαλψη για τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ.

Παράλληλα, οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι των ασφαλιστικών εταιρειών αποκτούν ακόμη ευκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης, διατήρησης της υγείας και διάγνωσης που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα και διαδικασίες ασφάλειας. Τέλος, το εγνωσμένης αξίας ιατρικό δυναμικό του Ομίλου ΥΓΕΙΑ αποκτά τη δυνατότητα μέσω της Affidea να προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε εξωνοσοκομειακό επίπεδο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ευρωιατρική κ. Θεόδωρος Καρούτζος δήλωσε με την ευκαιρία της ανακοίνωσης: «Η εξέλιξη αυτή μας γεμίζει υπερηφάνεια και χαρά. Η συνεργασία μας με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ είναι μέρος του στρατηγικού μας σχεδιασμού και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Affidea, καθώς διευρύνει το πεδίο δράσης της και αλλάζει τη δυναμική της. Μέσα από στρατηγικά επιλεγμένες, υψηλού επιπέδου συνεργασίες στοχεύουμε να γίνουμε ο πλέον αξιόπιστος πάροχος υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο Όμιλος Affidea λειτουργεί με γνώμονες τον σεβασμό στον άνθρωπο και στη ζωή, την πρωτοπορία και την αξιοπιστία που τον έχουν καταστήσει κέντρο αναφοράς στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης σημείωσε: «Η σύμπραξη με την Affidea Ευρωιατρική, έναν αξιόπιστο και σύγχρονο πάροχο υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μάς παρέχει αφενός τη βεβαιότητα ότι οι ασθενείς που μας εμπιστεύονταν “βρίσκονται σε καλά χέρια” και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υψηλοτάτου επιπέδου υπηρεσίες, και αφετέρου τη δυνατότητα να αφοσιωθούμε στον κατεξοχήν τομέα δραστηριοποίησής μας, αυτόν της δευτεροβάθμιας περίθαλψης».

Ο κ. Θανάσης Λοπατατζίδης, Group Director Outpatient Solutions Development του Ομίλου Affidea, σχολίασε σχετικά: «Στη συνεργασία αυτή βλέπουμε και συμβολικά να συνδέεται στην πράξη το παρελθόν με το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και η παράδοση να συναντάει την σύγχρονη τεχνολογία αιχμής, καθώς το διαγνωστικό κέντρο που βρίσκεται στην περιοχή Hilton, αποτελεί ένα από τα πρώτα διαγνωστικά κέντρα που λειτούργησαν στην Ελλάδα. Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που κάνει τη σύμπραξη αυτή τόσο σημαντική, καθώς οι διεθνώς καινοτόμες πρακτικές της Affidea συναντώνται με την εμπειρία και τις καταξιωμένες υπηρεσίες ενός επίσης πολύ μεγάλου Ομίλου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v