Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: Κατέθεσε πρόθεση εξαγοράς του Ερρίκος Ντυνάν

Η εισηγμένη τονίζει πως η παρούσα οικονομική συγκυρία κάνει επιτακτική την ανάγκη για συγχωνεύσεις και εξαγορές των εταιρειών του κλάδου, με στόχο τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας. Δηλώνει ότι στόχος της είναι να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις του εγχώριου κλάδου.

Ιατρικό: Κατέθεσε πρόθεση εξαγοράς του Ερρίκος Ντυνάν

Η Ιατρικό Αθηνών κατέθεσε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς πρόθεση εξαγοράς του Ερρίκος Ντυνάν, αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως τονίζει, η παρούσα οικονομική συγκυρία κάνει επιτακτική την ανάγκη για συγχωνεύσεις και εξαγορές των εταιρειών του κλάδου, με στόχο τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ισχυρότερων σχημάτων, ικανών να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και τις προκλήσεις των καιρών. 

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι η διαδικασία για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν θα ξεκινήσει το α' εξάμηνο του 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το β' εξάμηνο. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η πώληση να ολοκληρωθεί το α' εξάμηνο.

Ειδικότερα, σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (16/1/2018 Α.Πρ. 185) με αντικείμενο χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας “dealnews.gr” με θέμα «Πρόταση εξαγοράς του Ντυνάν», η Εταιρεία μας γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

Η Εταιρεία Iατρικό Αθηνών Ε.Α.Ε. μέσω της διοίκησής της έχει επανειλημμένως τονίσει ότι πρωταρχικός στρατηγικός της στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις του εγχώριου κλάδου υγείας και τα επόμενα χρόνια.

Η παρούσα οικονομική συγκυρία κάνει επιτακτική την ανάγκη για συγχωνεύσεις και εξαγορές των εταιρειών του κλάδου, με στόχο τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ισχυρότερων σχημάτων, ικανών να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και τις προκλήσεις των καιρών. Μόνο μέσα από τη διαδικασία αυτή των συνενώσεων θα προκύψουν συνέργειες με σημαντικά, λειτουργικά και οικονομικά, οφέλη.

Η στρατηγική αυτή, των εξαγορών, συγχωνεύσεων και συνεργασιών, σήμερα είναι ακόμη πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά. Η αναμενόμενη νέα μείωση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2018 και η αναμενόμενη ακόμη μεγαλύτερη μείωση την περίοδο 2019-2021, μαθηματικά θα οδηγήσει τον κλάδο σε ακόμη μεγαλύτερα rebates & clawbacks. Αυτό θα έχει άμεση αρνητική επίπτωση στην κερδοφορία των εταιρειών του εγχώριου κλάδου, επηρεάζοντας σημαντικά τα επιχειρησιακά πλάνα και σχεδιασμούς.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η Ιατρικό Αθηνών Ε.Α.Ε., έχοντας την πλήρη στήριξη των βασικών μετόχων της (της οικογένειας Αποστολόπουλου και του γερμανικού κολοσσού Asklepios, τον μεγαλύτερο όμιλο υγείας της Γερμανίας), κατέθεσε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς πρόθεση εξαγοράς του Ερρίκος Ντυνάν.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εταιρεία μας έχει, στο παρελθόν, εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της συγκεκριμένης μονάδας, συμμετέχοντας σε όλες τις διαδικασίες πώλησης που έχουν γίνει.

Η Εταιρεία μας, μόλις υπάρξει οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη επί της συγκεκριμένης πρότασης, θα ενημερώσει αμελλητί το επενδυτικό κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v