Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριπλή κίνηση στην ενέργεια ετοιμάζει η Μυτιληναίος

Τι είπε σε συνάντηση με αναλυτές ο Ευ. Μυτιληναίος για τα αποτελέσματα του προγράμματος μετασχηματισμού. Ανήγγειλε τρεις κινήσεις στον τομέα της ενέργειας. «Απαιτούνται κεφάλαια για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας», σημείωσε ο πρόεδρος.

Τριπλή κίνηση στην ενέργεια ετοιμάζει η Μυτιληναίος

Τρεις σοβαρές αναπτυξιακές κινήσεις στον ενεργειακό τομέα ξεδιπλώνει το επόμενο διάστημα η «Μυτιληναίος», με τον πρόεδρό της κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο να τονίζει πως για το άνοιγμα της αγοράς απαιτούνται κεφάλαια.

Ο κ. Μυτιληναίος, για 12η συνεχόμενη χρόνια, συνάντησε τους αναλυτές των τραπεζών και των χρηματιστηριακών. Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, ο πρόεδρος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μίλησε για τη χρονιά που πέρασε σε σχέση με τη «Μυτιληναίος», χαρακτηρίζοντάς την «πολύ καλή».

Στη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών κυριάρχησαν η συγχώνευση των εταιριών της «Μυτιληναίος» καθώς και οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα. Ο πρόεδρος, σύμφωνα με πηγές, τόνισε ότι το πρόγραμμα μετασχηματισμού του ομίλου βελτίωσε τα φορολογικά και χρηματοοικονομικά, τον τρόπο λειτουργίας και την εταιρική διακυβέρνηση, καθώς δημιούργησε ένα κρίσιμο μέγεθος. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τώρα πρέπει η εταιρία να υλοποιήσει τα σχέδιά της για το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Μυτιληναίος είχε μιλήσει στα τέλη του 2016 για το πρόγραμμα μετασχηματισμού και παρότι είναι προσεκτικός με τα νούμερα, έθεσε σχετικούς στόχους. Τα μεγέθη ήταν πολύ καλύτερα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, υποστήριξε, απευθυνόμενος στους αναλυτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2017 οι πωλήσεις κλείνουν στο 1,3 δισ. ευρώ, τα EBITDA στα 300 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 150 εκατ. ευρώ.

Η ενέργεια

Ανήγγειλε επίσης τρεις αναπτυξιακές κινήσεις της «Μυτιληναίος» στην ενέργεια για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς, όπως τονίζουν πηγές, να αναφερθεί σε αυτές λεπτομερώς.

Εκτιμήσεις θέλουν η μία να αφορά σε πρόταση που καταθέτει στο «τραπέζι», εναλλακτική σε σχέση με τις δρομολογούμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέσω της διαδικασίας του market test.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε στους αναλυτές πως για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας πρέπει να γίνουν ουσιαστικές και σοβαρές επενδύσεις, να πέσει δηλαδή χρήμα. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο ανταγωνισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v