Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ως 15 Μαρτίου οι δεσμευτικές για το 5% του ΟΤΕ

Δεσμευτικές προσφορές ως τις 15 Μαρτίου καλούνται να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για το 5% του ΟΤΕ ή 24.507.520 μετοχές. Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Ως 15 Μαρτίου οι δεσμευτικές για το 5% του ΟΤΕ

Στην έναρξη της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διάθεση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, το οποίο αντιστοιχεί σε 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, σύμφωνα με την Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, έως τις 15 Μαρτίου 2018.

H διαδικασία που πρόκειται να ακολουθήσει το ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει ότι μετά την ολοκλήρωση του ανοιχτού διαγωνισμού και με βάση τις προσφορές που θα έχει λάβει, θα ζητήσει από την Deutsche Telekom να ασκήσει το δικαίωμα πρώτης άρνησης που έχει, προσφέροντας αντίστοιχο ή μεγαλύτερο τίμημα με αυτό που θα προσφέρει ο πλειοδότης στην εν εξελίξει διαδικασία.

Από τη στάση του γερμανικού ομίλου θα κριθεί και το ποιος θα αποκτήσει το μερίδιο 5% στον ΟTE.

Οπως αναφέρει σχετικά και η διεθνής πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για το 5%, με βάση τη συμφωνία μετόχων Ελληνικού Δημοσίου και Deutsche Telekom, εάν το δημόσιο σκοπεύει να μεταβιβάσει μετοχές ή δικαιώματα για νέες μετοχές του ΟTE σε τρίτο μέρος, η DT έχει δικαίωμα να εξαγοράσει ή να ορίσει μέλος του ομίλου Deutsche Telekom που θα εξαγοράσει τις μετοχές, με βάση τους όρους που τίθενται στη συμφωνία μετόχων.

Εάν η Deutsche Telekom δεν ασκήσει το δικαίωμα πρώτης άρνησης εντός 60 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που ενημερώθηκε επίσημα από το ελληνικό Δημόσιο, τότε το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να ολοκληρώσει τη συμφωνία».  

*Δείτε την πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ και το προσχέδιο σύμβασης στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v