Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Αισιοδοξία για καλύτερο 2018

Πολύ καλύτερη, αλλά όχι ικανοποιητική, η περυσινή χρονιά για την εισηγμένη εταιρεία. Οι φετινές προσδοκίες και τα μέτωπα από τα οποία θα επιχειρηθεί η μελλοντική ανάληψη εργασιών.

Ευρωσύμβουλοι: Αισιοδοξία για καλύτερο 2018

«Το 2017 σημειώσαμε πολύ καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο το 2016 δεν αποτελεί ουσιαστικό μέτρο σύγκρισης, καθώς ήταν το έτος με τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της εταιρείας».

Αυτό δήλωσαν στο Euro2day.gr κύκλοι προσκείμενοι στους Ευρωσυμβούλους, συμπληρώνοντας πως «μετά την πλήρη ακινησία που χαρακτήρισε το 2016, πέρυσι είδαμε μια κινητικότητα σε διάφορα μέτωπα -μεταξύ των οποίων και σ’ αυτό των χρηματοδοτήσεων μέσω ΕΣΠΑ- που ελπίζουμε ότι θα ενταθεί μέσα στη φετινή χρονιά.

Έτσι, η εισηγμένη πέτυχε το 2017 μια μεγάλη ποσοστιαία άνοδο στον κύκλο εργασιών της, περιορίζοντας παράλληλα και το ύψος των καθαρών ζημιών της. Ελπίζεται μάλιστα, ότι οι φετινές επιδόσεις θα είναι ακόμη καλύτερες».

Η βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων του 2017 είχε διαφανεί ως ένα βαθμό και από τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, όταν ο κύκλος εργασιών είχε αυξηθεί από το 1,02 στο 1,87 εκατ. ευρώ, το EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) είχε επανέλθει σε θετικό πρόσημο (+59 χιλ. έναντι -984 χιλ. ευρώ) και το καθαρό αποτέλεσμα είχε βελτιωθεί σημαντικά (-296 χιλ. έναντι -973 χιλ. ευρώ).

Σε θεωρητική τουλάχιστον βάση, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για την εισηγμένη εταιρεία δείχνουν να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, καθώς αναμένονται σημαντικές εξελίξεις σε μέτωπα από τα οποία οι Ευρωσύμβουλοι προσδοκούν ανάληψη εργασιών, όπως:

• Η υλοποίηση των συμβάσεων του τρέχοντος ΕΣΠΑ (ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν «τρέξει» κυρίως συμβάσεις που έρχονταν από το παρελθόν).

• Η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες (ζητείται η επιτάχυνση των διαδικασιών, μέχρι σήμερα κάποιες δουλειές έχουν αναλάβει κυρίως οι πολύ μεγάλοι συμβουλευτικοί οίκοι).

• Η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και των εκμεταλλεύσεων περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου.

• Η αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο και από λοιπά προγράμματα (παρατηρείται σχετική βελτίωση στο συγκεκριμένο πεδίο).

• Η ανάληψη εργασιών στο εξωτερικό, με την εισηγμένη εταιρεία να έχει ήδη συμβάσεις υπό εκτέλεση και να διεκδικεί σειρά έργων σε διάφορες χώρες.

To Δεκέμβριο του 2017 η εισηγμένη εταιρεία ολοκλήρωσε αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου, αντλώντας τελικά το ποσό των 750,5 χιλ. ευρώ (2.501.885 μετοχές προς 0,30 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v