Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβάθμιση του ΟΤΕ από τη Moody's

Ο ΟΤΕ έχει επιδείξει σημαντική αντοχή στις μακροοικονομικές προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα τα τελευταία έτη, ενώ παράλληλα έχει ισχυροποιήσει τον ισολογισμό του, τονίζει η Moody's.

Αναβάθμιση του ΟΤΕ από τη Moodys

Η Moody's προχώρησε στην αναβάθμιση της αξιολόγησης (corporate family rating) του ΟΤΕ σε «Β1» από «Β3» προηγουμένως. Η προοπτική (outlook) της αξιολόγησης παραμένει θετική.

Όπως τονίζει ο οίκος αξιολόγησης, η αναβάθμιση αντανακλά τη βελτίωση του πιστωτικού προφίλ της Ελλάδας αλλά και τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας, δεδομένα θετικά για τον Οργανισμό, του οποίου ένα σημαντικό μέρος των εσόδων προέρχονται από την εγχώρια αγορά.

Αντανακλά επίσης το ισχυρό πιστωτικό προφίλ του Ομίλου αλλά και τις προβλέψεις ότι η λειτουργική πορεία του θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Ο OΤΕ έχει επιδείξει σημαντική αντοχή στις μακροοικονομικές προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα τα τελευταία έτη, ενώ παράλληλα έχει ισχυροποιήσει τον ισολογισμό του, τονίζει η Moody's.

Στο report αναφέρεται επίσης ότι περίπου το 87% των EBITDA και το 73% των εσόδων του Ομίλου προέρχονται από την ελληνική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v