Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοιξε τις «πύλες» της η σιδηροδρομική ακαδημία του ΟΣΕ

Η νέα διοίκηση του Ο.Σ.Ε, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επαγγελματική επάρκεια και την τεχνογνωσία του έμψυχου υλικού της ευρύτερης σιδηροδρομικής οικογένειας.

Άνοιξε τις «πύλες» της η σιδηροδρομική ακαδημία του ΟΣΕ

Ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία της η σιδηροδρομική Ακαδημία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε) σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, καθώς η εκπαίδευση των νέων στελεχών για όλο το φάσμα του σιδηροδρομικού επαγγέλματος θα γίνεται με αυστηρά κριτήρια, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής σιδηροδρομικής αγοράς, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η νέα διοίκηση του Ο.Σ.Ε, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επαγγελματική επάρκεια και την τεχνογνωσία του έμψυχου υλικού της ευρύτερης σιδηροδρομικής οικογένειας, καθώς πιστεύει ότι αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των μέσων σταθερής τροχιάς.

Την πρώτη μέρα λειτουργίας της, την Ακαδημία επισκέφτηκαν ο πρόεδρος του Ο.Σ.Ε κ. Γιώργος Κακουλάκης ,ο διευθύνων σύμβουλος κ. Παναγιώτης Θεοχάρης, ενώ από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσε το «παρών» ο διευθύνων σύμβουλος κ. Φίλιππος Τσαλίδης, καθώς και εκπρόσωποι των μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η σχολή,που βρίσκεται πολύ κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Α.Ι Ρέντη υπολειτουργούσε εδώ και 10 χρόνια. Με συστηματική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα κατέστη δυνατή η πλήρης λειτουργία της με τη συνδρομή στελεχών του ΟΣΕ και την αρωγή του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε με 20 βοηθούς μηχανοδηγούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι οποίοι θα μετεκπαιδευτούν προκειμένου να πιστοποιηθούν ως βασικοί μηχανοδηγοί. Τα δίδακτρα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, θα καλυφθούν από τις ιδιωτικές εταιρίες, αρχής γενομένης από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v