Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 9,38% η ολλανδική Reggeborgh Invest στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Το επενδυτικό όχημα της οικογένειας Wessels, η οποία ελέγχει έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης, απέκτησε συμμετοχή στην ελληνική εταιρεία. Πώς διαμορφώνεται τώρα το μετοχολόγιο.

Με 9,38% η ολλανδική Reggeborgh Invest στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής απέκτησε η Reggeborgh Invest συμμετοχή άνω του 5% στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. 

H εταιρεία είναι επενδυτικό όχημα της ολλανδικής οικογένειας Wessels, η οποία ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels. Η τελευταία συμπεριλαμβάνεται στους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης, με παρουσία σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Βόρεια Αμερική και έσοδα περί τα 5,7 δισ. ευρώ το 2017. Ο πατριάρχης της οικογένειας Dik Wessels πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο σε ηλικία 71 ετών.

Η Reggeborgh Invest, μέσω των οποίων επενδύει η οικογένεια Wessels έχει σήμερα συμμετοχές σε αρκετούς κλάδους μεταξύ των οποίων και η ενέργεια. Προ ημερών έγινε γνωστό πως η Varo Energy, στην οποία συμμετέχει η Reggeborgh Invest μαζί με την επίσης ολλανδική Vitol και την αμερικανική Carlyle, σχεδιάζει εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Η Varo Energy ελέγχει δύο διυλιστήρια, σταθμούς αποθήκευσης και άλλες ενεργειακές υποδομές.

Σε σχετική της γνωστοποίηση στο ΧΑ, η Reggeborgh Invest δήλωσε ότι δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα και δεν ελέγχει άλλη επιχείρηση/επιχειρήσεις που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

-Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου πριν τη συναλλαγή: 1.432.213, ήτοι ποσοστό 1,3848% του μετοχικού κεφαλαίου.

-Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά τη συναλλαγή: 9.706.076, ήτοι ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου 9,3848% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σημειώνεται πως μετά τις τελευταίες μετοχικές αλλαγές, η York Capital ελέγχει το 17,35% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο κ. Γιώργος Περιστέρης το 14,13%, η Reggeborgh Invest το 9,38%, και ο κ. Νίκος Κάμπας το 6,06%, ο οποίος πούλησε πακέτο μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v