Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωρα αποφάσεων για Εθνική Ασφαλιστική

To πλέον καυτό θέμα για το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η πώληση της θυγατρικής. Το δεύτερο και πιο εύκολο ζήτημα είναι το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 500 εργαζόμενους.

Ωρα αποφάσεων για Εθνική Ασφαλιστική

Η διαδικασία πώλησης του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής και η έγκριση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου για 500 εργαζόμενους αναμένεται να βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

Το πλέον καυτό θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η πώληση της θυγατρικής, καθώς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας φέρεται να προτείνει την εκ νέου προκήρυξη του διαγωνισμού, ενώ η διοίκηση της τράπεζας από την πλευρά της τάσσεται υπέρ της επανεκκίνησης της διαδικασίας με τους δύο υποψήφιους αγοραστές, κυρίως τη Fosun και δευτερευόντως την Gongbao, οι οποίοι είχαν περάσει στον τελικό γύρο την Άνοιξη του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις με τον κινεζικό κολοσσό της Fosun βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε προχωρημένο στάδιο και οι Κινέζοι έχουν εκφράσει δημοσίως το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το δεύτερο και πιο εύκολο θέμα που θα κληθεί να εγκρίνει το σημερινό διοικητικό συμβούλιο είναι το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 500 εργαζόμενους.

Οι οικονομικές απολαβές του προγράμματος θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα προγράμματα που εφάρμοσαν οι τράπεζες το 2017, με ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης τις 180.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v