Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώνεται η πώληση φωτοβολταϊκών πάρκων από Γ. Λογοθέτη

Στον κινεζικό όμιλο Sumec Clean Energy μεταβιβάζονται φωτοβολταϊκά ισχύος άνω των 100 MW. Πέριξ του 1,2 εκατ. ευρώ ανά MW εγκατεστημένης ισχύος το τίμημα. Αποπληρώνει δανεισμό από Πειραιώς η πλευρά του εφοπλιστή.

Ολοκληρώνεται η πώληση φωτοβολταϊκών πάρκων από Γ. Λογοθέτη

Ολοκληρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταβίβαση φωτοβολταϊκών πάρκων εγκατεστημένης ισχύος άνω των 100 MW από εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Λογοθέτη στον κινεζικό όμιλο Sumec Clean Energy.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day, εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Λογοθέτη βρίσκονταν από τα τέλη της περασμένης χρονιάς σε συζητήσεις με τον κινεζικό όμιλο, για την πώληση των πάρκων. Το τίμημα υπολογίζεται ότι έχει ανέλθει σε 1,2 εκατ. ευρώ ανά MW εγκατεστημένης ισχύος.

Πρόκειται για φωτοβολταϊκά πάρκα τα οποία εξαγοράστηκαν από τον όμιλο Λογοθέτη την περίοδο 2013-16, με δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς. Το τίμημα που εισπράττει ο όμιλος από τους Κινέζους θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή του παραπάνω δανεισμού.  

Επιπρόσθετα, ο όμιλος Λογοθέτη βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και για την πώληση 10 αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος περίπου 200 MW, που αποκτήθηκαν την ίδια περίοδο, ενώ αναζητεί αγοραστή και για δύο ξενοδοχεία Grace σε Μύκονο και Σαντορίνη. Τα 3 από τα 10 αιολικά, ισχύος 120 MW, αποκτήθηκαν το 2016 από τον γαλλικό όμιλο EDF.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v