Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Στην Ernst & Young ο επανέλεγχος των οικονομικών καταστάσεων

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ανέθεσε στην ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρεία τον επανέλεγχο των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2017

Folli Follie: Στην Ernst & Young ο επανέλεγχος των οικονομικών καταστάσεων

Την ανάθεση στην ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρεία ERNST & YOUNG του επανελέγχου των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για τη χρήση 2017, ανακοίνωσε η Folli Follie, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr από τις 9 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η κίνηση προήλθε μετά από υπόδειξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να διαλευκανθεί η βασιμότητα των κατηγοριών της QCM.

Η απόφαση λαμβάνεται ενώ η Quintessential Capital Management επανήλθε την προηγούμενη εβδομάδα στο θέμα των σημείων πώλησης της Folli Follie, μετά τη σχετική λίστα που δημοσιοποίησε η FF, αναφέροντας πως «η λίστα που δημοσιοποιήθηκε από την FF είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί και ίσως περιέχει πιθανές αποδείξεις παραπλανητικών πληροφοριών», ενώ από την πλευρά της η κινεζική Fosun έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική εταιρεία καθώς ανέβασε το ποσοστό συμμετοχής της στο 15%.

Το hedge fund στην ανακοίνωσή του ανέφερε πως ολοκλήρωσε τον προκαταρκτικό έλεγχο της λίστας των σημείων πώλησης που εξέδωσε η Folli Follie, σημειώνοντας πως «αν και αναμένουμε να δημοσιοποιήσουμε νέες πληροφορίες καθώς θα εξετάζουμε τη λίστα, θα θέλαμε να μοιραστούμε αυτά που έχουμε ανακαλύψει μέχρι τώρα, καθώς πιστεύουμε πως τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους».

Σύμφωνα με την QCM, η λίστα της FF δημοσιοποιήθηκε για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του fund αναφορικά με τον αριθμό των σημείων πώλησης, ωστόσο «η FF δεν έχει εξηγήσει γιατί οι πληροφορίες που παρείχε για το δικό της store locator περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 ή περισσότερα κλειστά καταστήματα».

Επίσης, σχολιάζει πως η λίστα της FF έχει τέτοια μορφή, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επιβεβαίωση σημαντικών πληροφοριών.

Κατά την QCM, η λίστα περιλαμβάνει διευθύνσεις, χωρίς όμως όλες τις βασικές πληροφορίες που χρειάζονται για να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί της FF. Συγκεκριμένα, λείπουν τα ονόματα των καταστημάτων, η πόλη, η χώρα, ο αριθμός τηλεφώνου, ο τύπος του σημείου πώλησης, το μέγεθος σε τετραγωνικά μέτρα, ο όγκος πωλήσεων. «Σημειώνουμε πως όλες αυτές οι πληροφορίες ήταν ήδη διαθέσιμες στο store locator της FF, μέχρι που δημοσιοποιήσαμε την έκθεσή μας. Γιατί δεν τις μοιράζεται τώρα η FF με το κοινό;» διερωτάται η QCM.

Στο 15,007% το ποσοστό της Fosun International Limited

Εν τω μεταξύ, η Folli Follie σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα δίνει περισσότερες πληροφορίες για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Fosun International Limited. 

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της,

Η Εταιρεία υπό την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική, Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «FF GROUP» (εφεξής η «Εταιρεία»), σε συνέχεια της από 9-5-2018 ανακοίνωσής της αναφορικά με την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Fosun International Limited στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, το οποίο (ποσοστό συμμετοχής) αυξήθηκε από 13,886% σε 15,007% μετά τη συναλλαγή της 8.5.2018, δια της παρούσης ανακοινώνει σήμερα ότι έλαβε στις 11.5.2018 νεότερες σχετικές γνωστοποιήσεις σύμφωνα με το Νόμο 3556/2007 από τον κ. Guo Guangchang και τη Fosun International Holdings Ltd, σύμφωνα με τις οποίες:

Α) Η έμμεση συμμετοχή του κ. Guo Guangchang αυξήθηκε κατά 1,120%, δια της ίδιας ως άνω συναλλαγής της 8.5.2018, δυνάμει της οποίας αυξήθηκε η συμμετοχή της Fosun International Limited κατά 1,120%.

Β) Η έμμεση συμμετοχή της Fosun International Holdings Ltd αυξήθηκε κατά 1,120% δια της ίδιας ως άνω συναλλαγής της 8.5.2018, δυνάμει της οποίας αυξήθηκε η συμμετοχή της Fosun International Limited κατά 1,120%.

Παρατίθεται κατωτέρω πλήρης αλυσίδα των ελεγχόμενων επιχειρήσεων, μέσω των οποίων ουσιαστικά κατέχονται τα δικαιώματα ψήφου, ξεκινώντας από τον απώτατο ελέγχοντα-φυσικό πρόσωπο:

Η Fosun International Limited κατέχει εμμέσως μέσω των θυγατρικών και των ελεγχόμενων εταιριών ποσοστό 13,886 % των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία, όπως ήδη έχει γνωστοποιηθεί στις 27.4.2018.

Στις 08.05.2018, η Fosun International Limited απέκτησε άμεσα στην αγορά 750.000 μετοχές με δικαιώματα ψήφου στην Εταιρεία. Ως εκ τούτου, κατέχει (άμεσα και έμμεσα) ποσοστό 15,007% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία.

Η Fosun International Limited είναι μία Εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, αλλά ελέγχεται από τον βασικό της μέτοχο Fosun International Holdings Limited, η οποία είναι 100% θυγατρική της Fosun International Holdings Ltd.

Κατόπιν αυτού, δυνάμει της ως άνω συναλλαγής, η Fosun International Holdings Ltd κατέχει έμμεσα 15,007% των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία.

Ο κ. Guo Guangchang έχει το 64,44% των δικαιωμάτων ψήφου και ελέγχει τη Fosun International Holdings Ltd.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v