Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Μάχη μεταξύ Bain, Apollo και DK για το Amoeba

Οι τρεις ενδιαφερόμενοι δίνουν τίμημα που ξεπερνά το 20% επί της ονομαστικής αξίας των προς πώληση «κόκκινων» δανείων της τράπεζας. Τα πρώτα στοιχεία των προσφορών και πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία.

Πειραιώς: Μάχη μεταξύ Bain, Apollo και DK για το Amoeba

Εντός των προσδοκιών τράπεζας και συμβούλου πώλησης φαίνεται να κινούνται οι δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες κατατέθηκαν για το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων, με εξασφαλίσεις επί της ακινήτων της Πειραιώς, ονομαστικής αξίας κοντά στα 2 δισ. ευρώ.

Παρότι η τράπεζα δεν έχει σχολιάσει τη διαδικασία από την έναρξή της, παραμένοντας σταθερά στην ίδια γραμμή, πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι οι προσφορές των Bain, Apollo και Davidson Kempner (DK) δίνουν τίμημα υψηλότερο των 400 εκατ. ευρώ, που ξεπερνά το 20% της ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου. 

Εφόσον οι πληροφορίες ισχύουν, Bain, Apollo και DK καθίστανται φαβορί για να «μονομαχήσουν», αναφορικά με το ποιος θα αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής στο project Amoeba. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί δεν έχει διαρρεύσει, η αγορά, όμως, βλέπει ως πιθανό σενάριο να ζητηθούν βελτιωτικές προσφορές από τους δύο επενδυτές που ξεχώρισαν.  

Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ονομαστικής αξίας κοντά στα 2 δισ. ευρώ, ενώ αν υπολογιστούν οι εκτός ισολογισμού απαιτήσεις της τράπεζας, η ονομαστική αξία φθάνει στα 2,2 δισ. ευρώ.

Ο αριθμός των ακινήτων που αποτελούν τις εξασφαλίσεις των προς πώληση δανείων διαμορφώθηκε, μετά την αύξηση της περιμέτρου, στα 1.737. Ο αριθμός των επιχειρήσεων, τα δάνεια των οποίων βγαίνουν προς πώληση, ανέρχεται σε 180.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v