Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει τον πήχη η Ευρωπαϊκή Πίστη

Τι δήλωσαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης ασφαλιστικής εταιρείας, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Μεγάλη αύξηση του δείκτη SCR, χωρίς την υιοθέτηση μεταβατικών μέτρων.

Ανεβάζει τον πήχη η Ευρωπαϊκή Πίστη

Την ιδιαίτερη αισιοδοξία του για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Πίστης εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας Χρήστος Γεωργακόπουλος, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργακόπουλος χαρακτήρισε τον ισολογισμό του 2017 ως τον καλύτερο ιστορικά της Ευρωπαϊκής Πίστης, προσθέτοντας πως το μέλλον της εταιρείας προβλέπεται εκρηκτικό.

Για φέτος, η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει θέσει ως στόχο την αύξηση της παραγωγής της κατά 5%, με παράλληλη διατήρηση της περυσινής κερδοφορίας, ενώ σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της περιόδου 2017-2021 (τώρα βρίσκεται υπό διαμόρφωση το κυλιόμενο πρόγραμμα 2018-2022), η παραγωγή της εταιρείας από τα 183,6 εκατ. του 2017 (μερίδιο αγοράς 4,7%), στόχος είναι να αυξηθεί στα 193 εκατ. φέτος (μερίδιο 5%), στα 202 εκατ. το 2019 (5,2%), στα 214,8 εκατ. το 2020 (5,4%) και στα 229,3 εκατ. ευρώ το 2021 (μερίδιο 5,7%).

Αντίστοιχα, τα ίδια κεφάλαια από τα 116,1 εκατ. του 2017 προβλέπεται να αυξηθούν στα 188 εκατ. στο τέλος του 2021.

Σε αισιόδοξους τόνους κινήθηκε και η ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Πίστης Σταύρου Λεκκάκου, ο οποίος σημείωσε πως ο όμιλος παρά το δύσκολο περιβάλλον παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο με βελτίωση όλων των οικονομικών της επιδόσεων.

Ειδικότερα, ο κ. Λεκκάκος, αναφερόμενος στις προοπτικές της οικονομίας και της ασφαλιστικής αγοράς, σημείωσε:

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το επιτυχές πέρασμα των τραπεζών από τη διαδικασία των stress tests θέτουν τις βάσεις για να εδραιωθεί η αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια ευκαιρία διόρθωσης των διαρθρωτικών μας ανισορροπιών και δημιουργίας του δικού μας αφηγήματος εξόδου από την κρίση μέσα από οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

• Ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς, η ανάπτυξη της οποίας αποτελεί μονόδρομο για την οικονομική ανάπτυξη. «Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει παράλληλα με τον κρατικό τομέα», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της σχολίασε μεταξύ άλλων:

Τα προ φόρων κέρδη του 2017 διαμορφώθηκαν στα 22,8 εκατ. ευρώ, ωστόσο άλλα 6,5 εκατ. ευρώ ενίσχυσαν απευθείας την καθαρή θέση του ομίλου, χωρίς να επηρεάσουν την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσεως.

• Το 2017 η εταιρεία ενίσχυσε τον εποπτικό δείκτη SCR από το 125% στο 145%, χωρίς την υιοθέτηση μεταβατικών μέτρων.

Το μέρισμα ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή θα διανεμηθεί στις 5 Ιουνίου του 2018.

• Το 80% των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας προέρχεται ιστορικά από επανεπενδύσεις κερδών και όχι από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

• Ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας είναι μηδενικός και το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο τοποθετημένο σε ασφαλή προϊόντα (αξιολόγηση ΑΑ-).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v