Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Πωλήσεις δύο νέων πακέτων δανείων εντός του 2018

Τι θα περιλαμβάνουν τα νέα πακέτα δάνειων που θα πουλήσει η τράπεζα. Η βελτίωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αναμένεται να είναι αισθητά ορατή το 3ο και το 4ο τρίμηνο του 2018. Ολοκληρώνεται σύντομα το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Οι προβλέψεις για τις χορηγήσεις φέτος.

Εθνική: Πωλήσεις δύο νέων πακέτων δανείων εντός του 2018

Σημαντική ενίσχυση κατά 200 μονάδες βάσης στα κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας θα προκύψει από τις πωλήσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής, της θυγατρικής στην Κύπρο, στην Αλβανία και την Ρουμανία, ανέφεραν τα στελέχη του ομίλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των επενδυτών και υπογράμμισαν ότι η διαδικασία για τον διορισμό του νέου διευθύνοντος συμβούλου «θα πάρει κάποιους μήνες».  

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 500 εργαζόμενους θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα εξοικονομήσει 50 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Η βελτίωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE`s) αναμένεται να είναι αισθητά ορατή το 3ο και το 4ο τρίμηνο του 2018 καθώς θα έχουν ωριμάσει οι ρυθμίσεις δανείων στις οποίες προχώρησε η τράπεζες τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2017.

Πωλήσεις δανείων

Η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να υπογράψει την πώληση κόκκινων καταναλωτικών δανείων ύψους 5,2 δισ. ευρώ εντός των επόμενων 15 ημερών και προωθεί την πώληση δανείων μικρών επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ και την πώληση εταιρικών δανείων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το εταιρικό πακέτο αφορά ξενοδοχειακά δάνεια.

Νέες χορηγήσεις

Το 2018 η Εθνική θα προχωρήσει σε νέες χορηγήσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ δόθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στόχος της τράπεζας όπως τόνισαν τα στελέχη της είναι η στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων αλλά και μεγάλων projects στην ενέργεια και τον τουρισμό.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v