Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Νέα εμπλοκή με τη διαδικασία ελέγχου

(upd) Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν προβλήματα με τη σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας. Κινήσεις ετοιμάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι εναλλακτικές στο ενδεχόμενο διενέργειας Διαχειριστικού Ελέγχου.

Folli Follie: Νέα εμπλοκή με τη διαδικασία ελέγχου

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας στην υπόθεση Folli Follie καθώς τα στοιχεία που πλέον προκύπτουν καθημερινά οδηγούν την εποπτική αρχή σε ανάληψη νέων ενεργειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, χθες εξέπνευσε -άνευ αποτελέσματος- η προθεσμία που είχε δοθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς την εισηγμένη εταιρεία για προσκόμιση συγκεκριμένου όγκου στοιχείων και παροχής διευκρινίσεων.

Στο μεταξύ, πρόβλημα φέρεται να υφίσταται στη σύνθεση της προσφάτως ανακοινωθείσας Επιτροπής Ελέγχου της Folli Follie. Ειδικότερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κος Δημ. Ποταμίτης, συνταξιούχος ορκωτός λογιστής και πολύ γνωστός στο χώρο, για τον οποίον ανακοινώθηκε ότι θα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, φέρεται να μην έχει αποδεχτεί την τοποθέτησή του, ενώ μέχρι τώρα η Επιτροπή κινείται με ενέργειες των υπολοίπων δυο μελών της, δηλαδή του M. Τσιμπρή και του Ηλ. Πεντάζου.

Πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν πως εντός των επόμενων ωρών αναμένεται ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία θα ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις και πιθανώς επόμενες δράσεις της.

Πέραν των παραπάνω, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται πιθανώς να ενημερώσει, σε περίπτωση που έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος από την πλευρά των στελεχών της, για το κατά πόσο η σύμβαση μεταξύ Folli Follie και Ernst & Young που υπεγράφη προ διημέρου, πληροί τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που είχε θέσει η εποπτική αρχή ως προς το περιεχόμενό της.

Νομικοί κύκλοι πάντως επιμένουν πως στο σημείο αυτό, κατόπιν όλων όσων έχουν προηγηθεί και με τη μεγάλη καθυστέρηση που ήδη παρατηρείται σε όλα τα μέτωπα που σχετίζονται με την υπόθεση αυτή, η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου αρχίζει πλέον να μοιάζει ότι αποτελεί άκρως ρεαλιστικό επόμενο βήμα, αν όχι μονόδρομο.

H απόφαση για έναρξη διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου στην Folli Follie είναι εξαιρετικά πιθανή και αυτό που μένει να απαντηθεί είναι ποια αρχή θα προχωρήσει στην διαδικασία αυτή: Η ίδια η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η ΕΛΤΕ ή το Δικαστήριο. Η τελευταία επιλογή είναι ελαφρώς πιο χρονοβόρα και ως εκ τούτου ίσως να μην προτιμηθεί τελικά, δεδομένων των μεγάλων καθυστερήσεων που ήδη «μετράει» η συγκεκριμένη υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v