Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: «Πράσινο φως» για την πώληση της Frigoglass Jebel Ali FZE

Η ολοκλήρωση της Πώλησης της FJA υπόκειται σε ορισμένους όρους, που περιλαμβάνουν τις σχετικές εγκρίσεις από την τοπική επιτροπή ανταγωνισμού καθώς και άλλων αρμόδιων αρχών.

Frigoglass: «Πράσινο φως» για την πώληση της Frigoglass Jebel Ali FZE

Σε συνέχεια της από 2 Μαΐου 2018 ανακοίνωσης, η Frigoglass, ανακοινώνει σήμερα ότι η θυγατρική της, Frigοglass Finance B.V. (η “Εκδότρια”) έλαβε τη συγκατάθεση των κατόχων των εγγυημένων σε προτιμώμενη βάση ομολογιών της Εκδότριας, ποσού €79.394.180 που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2021 (οι “Ομολογίες”).

Η Frigοglass έλαβε, επίσης, την απαιτούμενη συγκατάθεση από τους δανειστές σύμφωνα με τις δανειακές συμβάσεις με εξασφάλιση πρώτης τάξης με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2017 (τα “Δάνεια με Εξασφάλιση Πρώτης Τάξης”) και σύμφωνα με τις δανειακές συμβάσεις εξασφάλισης δεύτερης τάξης με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2017 (τα “Δάνεια με Εξασφάλιση Δεύτερης Τάξης”).

Η Εκδότρια αναζήτησε τη συγκατάθεση αναφορικά με (i) την πώληση της εταιρείας Frigοglass Jebel Ali FZE (η “Πώληση της FJA”) όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τη Frigοglass στις 2 Απριλίου 2018 και (ii) ορισμένα ζητήματα ήσσονος σημασίας τεχνικής και νομικής φύσης (οι “Προτεινόμενες Τροποποιήσεις”) στην επιστολή αποποίησης και συγκατάθεσης που παρασχέθηκαν ξεχωριστά προς τους κατόχους (η “Επιστολή Αποποίησης και Συγκατάθεσης”).

Η υιοθέτηση των Προτεινόμενων Τροποποιήσεων απαιτούσε τη συγκατάθεση (i) των κατόχων τουλάχιστον της πλειοψηφίας του συνολικού ποσού των υφιστάμενων Ομολογιών και (ii) των δανειστών των Δανείων με Εξασφάλιση Πρώτης Τάξης και των Δανείων με Εξασφάλιση Δεύτερης Τάξης.

Η διαδικασία λήψης συγκατάθεσης έληξε το μεσημέρι (ώρα Λονδίνου) της 17ης Μαΐου 2018, αναφορικά με τις Ομολογίες, και είχε προγραμματιστεί να λήξει την 15 η Ιουνίου 2018 αναφορικά με τα Δάνεια με Εξασφάλιση Πρώτης Τάξης και τα Δάνεια με Εξασφάλιση Δεύτερης Τάξης. Η Επιστολή Αποποίησης και Συγκατάθεσης υπεγράφη την 17η Μαΐου 2018. Οι σχετικές τροποποιήσεις των Δανείων με Εξασφάλιση Πρώτης Τάξης και των Δανείων με Εξασφάλιση Δεύτερης Τάξης θα υπογραφούν την ή περί την 15 η Ιουνίου 2018. Κατόπιν της υπογραφής των αντίστοιχων τροποποιήσεων των Δανείων με Εξασφάλιση Πρώτης Τάξης και των Δανείων με Εξασφάλιση Δεύτερης Τάξης, οι Προτεινόμενες Τροποποιήσεις και Αποποιήσεις θα τεθούν σε ισχύ και κάθε κάτοχος των Ομολογιών θα δεσμεύεται από τις Προτεινόμενες Τροποποιήσεις και Αποποιήσεις, ανεξάρτητα από το εάν ο κάτοχος αυτός έδωσε ή όχι τη συγκατάθεσή του.

Η ολοκλήρωση της Πώλησης της FJA υπόκειται σε ορισμένους όρους, που περιλαμβάνουν τις σχετικές εγκρίσεις από την τοπική επιτροπή ανταγωνισμού καθώς και άλλων αρμόδιων αρχών. Τα έσοδα από την Πώληση της FJA, μετά την αφαίρεση των αμοιβών και άλλων εξόδων που σχετίζονται με τη συναλλαγή, αναμένεται να διατεθούν προς αποπληρωμή του δανεισμού με εξασφάλιση πρώτης τάξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v