Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Στρατηγική προτεραιότητα το bancassurance

Μετά τα νέα νοσοκομειακά προγράμματα, η συνεργασία Eurobank-Eurolife θα ενισχυθεί και σε άλλες κατηγορίες ασφαλιστικών καλύψεων. Σε τρία χρόνια, θα διπλασιαστεί το ποσοστό των προμηθειών που προέρχεται από το bancassurance.

Eurobank: Στρατηγική προτεραιότητα το bancassurance

Στην έμφαση που θα δώσει η Eurobank στην ανάπτυξη των εργασιών bancassurance αναφέρθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Φωκίων Καραβίας (φωτό).

«Δεν είναι μόνο το ζήτημα των εσόδων που προέρχονται από αυτές τις εργασίες, αλλά κυρίως το ότι θέλουμε να προσφέρουμε πλήρη γκάμα χρήσιμων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας. Θέλουμε οι εργαζόμενοι, τα νοικοκυριά, οι επαγγελματίες που αποφασίζουν να σχεδιάσουν τη ζωή τους, να έχουν δίπλα τους όχι μόνο έναν οργανισμό που τους παρέχει δάνεια και χρηματοοικονομικά προϊόντα, αλλά έναν αξιόπιστο σύμβουλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Τράπεζας, προσθέτοντας πως:

Πρώτον, το 2017 η Eurobank (πέρα από το μέρισμα που έλαβε από τη Eurolife ως κάτοχος του 20% των μετοχών αυτής) εισέπραξε προμήθειες ύψους 12,5 εκατ. ευρώ από τις ασφαλιστικές της εργασίες, ποσό που αντιστοιχεί στο 4%-5% των συνολικών της προμηθειών και 

δεύτερον, σε τρία χρόνια, το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να διπλασιαστεί.

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου βέβαια επικεντρώθηκε στο νέο βήμα σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Eurobank και Eurolife στο μέτωπο των προϊόντων νοσοκομειακών καλύψεων, όπου φαίνεται να υπάρχουν πολύ σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, μέσα από την προσφορά πακέτων που είναι οικονομικά ανεκτά από τους πελάτες, ακόμη και σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurolife Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου σημείωσε μεταξύ άλλων:

• Σε περιόδους κρίσης, τα άτομα χαμηλότερων εισοδημάτων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να ασφαλιστούν από τα υπόλοιπα.

• Με βάση τα στοιχεία του 2016, η συνολική δαπάνη υγείας διαμορφώθηκε στα 14,7 δισ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε κατά 9 δισ. από το δημόσιο σύστημα, κατά 560 εκατ. από τις ασφαλιστικές εταιρείες (όσο περίπου και το 2012) και κατά 5 δισ. ευρώ από τις ίδιες τις τσέπες των αρρώστων. Αυτό δείχνει το πόσο εκτεθειμένα είναι τα νοικοκυριά στον κίνδυνο της υγείας.

• Τα νοικοκυριά δεν είναι ουσιαστικά καλυμμένα, αν δεν διαθέτουν προγράμματα που περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο νοσηλείας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους σε βάθος χρόνου, η ασφαλιστική αγορά του κλάδου υγείας θα μπορούσε να σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη, όπως η οικονομική στενότητα του δημόσιου συστήματος, η σταδιακή γήρανση του πληθυσμού και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η πλειονότητα των Ελλήνων παραμένει ουσιαστικά ακάλυπτη.

«Σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ΕΑΕΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος), οι Έλληνες δηλώνουν πως αν προχωρούσαν σε ιδιωτική ασφάλιση, το 63% αυτών θα προτιμούσε τη σύναψη συμβολαίου υγείας και το 58% συνταξιοδοτικού προγράμματος. Άρα η υγεία βρίσκεται στην πρώτη προτίμηση των καταναλωτών» υποστήριξε ο κ. Σαρρηγεωργίου, εκτιμώντας πως αυτή η προτίμηση θα αρχίσει να μετατρέπεται σε πραγματική ζήτηση, όταν αρχίσει να αποκλιμακώνεται σημαντικά το ύψος της ανεργίας στην οικονομία.

Πάντως, η σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ Eurobank και Eurolife δεν θα επεκταθεί μόνο στις νοσοκομειακές καλύψεις, αλλά στόχος είναι να διευρυνθεί μελλοντικά περιλαμβάνοντας και άλλες κατηγορίες προϊόντων, μεταξύ των οποίων και οι καλύψεις επιχειρήσεων.

Τέλος, ο κ. Σαρρηγεωργίου υποστήριξε πως η στενότερη σχέση με τη Eurobank δεν πρόκειται να θίξει τα συμφέροντα των λοιπών (φυσικών) ασφαλιστικών δικτύων. «Ο επαγγελματίας ασφαλιστικής δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Ας μην ξεχνούμε πως η Eurolife ξεκίνησε ως μια αμιγώς εταιρεία bancassurance και στη συνέχεια επεκτάθηκε με την προσθήκη φυσικών δικτύων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v