Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΑΣΩ: Αναβλήθηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Το αίτημα της Farallon Capital για αναβολή εκλογής ΔΣ και πού εδράζεται. Οι κ. Δ. Δημόπουλος και Γ. Μιχελής προτείνονται ως νέα ανεξάρτητα μέλη από την πλειοψηφία των μετόχων. Στα 33,6 εκατ. ευρώ τα έσοδα της μητρικής στο πρώτο πεντάμηνο. Από πού προήλθε η άνοδος.

ΙΑΣΩ: Αναβλήθηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Με την έγκριση  οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2017 ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τακτική γενική συνέλευση της γυναικολογικής μαιευτικής κλινικής ΙΑΣΩ, καθώς για τα θέματα εκλογής και συγκρότησης νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα υπήρξε αίτημα αναβολής από το hedge fund Farallon.

Ειδικότερα, οι παριστάμενοι μέτοχοι με απαρτία 64,5% επί του μετοχικού κεφαλαίου ενέκριναν ομόφωνα τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017, την απαλλαγή των μελών του ΔΣ, καθώς και τον ορισμό ελεγκτικής εταιρείας που θα ελέγξει τις οικονομικές καταστάσεις της τρέχουσας χρήσης.

Επί του πέμπτου θέματος εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου η Farallon Capital υπέβαλε αίτημα αναβολής των αποφάσεων, προκειμένου να έχει τον χρόνο να ενημερωθεί για τα προτεινόμενα μέλη του ΔΣ. Το αίτημά της έγινε δεκτό καθώς κατέχει πάνω από το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Αναβολή επίσης ζητήθηκε από τη Farallon για το έκτο και το έβδομο θέμα της ατζέντας της γενικής συνέλευσης που αφορά τα ανεξάρτητα μέλη του ΔΣ και τη συγκρότηση επιτροπής ελέγχου. Σημειώνεται ότι για ανεξάρτητα μέλη προτάθηκαν ο κ. Δ. Δημόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eθνικής Tράπεζας, και ο κ. Γ. Μιχελής, πρόεδρος ως πρόσφατα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε στοιχεία για το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2018 από τα οποία προκύπτουν αύξηση περιστατικών κατά 6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, μείωση της εξάρτησης από τον ΕΟΠΥΥ και αύξηση των εσόδων για τη μητρική εταιρεία του Ομίλου στα 33,6 από 31,8 εκατ. ευρώ (άνοδος κατά 5,8%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v