Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σουρέτης: Σε τρεις άξονες υλοποιείται η στρατηγική της Intrakat

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που πλέον υπάρχουν ενδείξεις για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ο όμιλος της Intrakat είναι καλά προετοιμασμένος για να αξιοποιήσει τις προκλήσεις του μέλλοντος, δήλωσε κατά τη ΓΣ ο CEO της εισηγμένης.

Σουρέτης: Σε τρεις άξονες υλοποιείται η στρατηγική της Intrakat

Πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intrakat, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2017 και οι προοπτικές του ομίλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

O κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, είπε στην παρουσίαση του: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που πλέον υπάρχουν ενδείξεις για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ο όμιλος της Intrakat είναι καλά προετοιμασμένος για να αξιοποιήσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ο κύκλος εργασιών μας ανήλθε σε 160,3 εκατομμύρια ευρώ, αντλώντας το 63% του τζίρου από τις συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας ξεπερνά τα 570 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει την προοπτική μας.»

Στα σημαντικά γεγονότα του 2017, ο κ.Σουρέτης υπογράμμισε την υλοποίηση του κατασκευαστικού αντικειμένου του έργου των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της FRAPORT, αξίας 357 εκατομμυρίων ευρώ.

«Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις βελτίωσης και ασφαλούς λειτουργίας όλων των αεροδρομίων, ενώ έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία έγκρισης μελετών και λήψης των απαραίτητων οικοδομικών αδειών για όλα τα αεροδρόμια».

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπογραφή και την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του έργου ΣΔΙΤ για την Υλοποίηση Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Σερρών. Και πρόσθεσε ότι στις αρχές του 2018, η εταιρεία μειοδότησε σ’ένα σημαντικό σιδηροδρομικό έργο του ΕΡΓΟΣΕ στα Σεπόλια, ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ.

O Διευθύνων Σύμβουλος τόνισε ότι η στρατηγική της εταιρείας υλοποιείται κυρίως σε 3 άξονες: α) κατασκευές έργων υποδομής, που είναι η κύρια δραστηριότητά, β) παραχωρήσεις, ΣΔΙΤ και συγχρηματοδοτούμενα έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας και γ) υλοποίηση έργων Real Estate στα οποία δραστηριοποιείται επενδυτικά η μητρική Intracom Holdings.

Για την υλοποίηση της στρατηγικής και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, η εταιρεία επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το 2017 τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας διαμορφώθηκαν ως εξής: Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 160,3 εκατομμύρια με το 90% του κύκλου εργασιών να προέρχεται από τα κατασκευαστικά έργα. Το προσαρμοσμένο EBITDA του Ομίλου ανήλθε σε 11,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η μείωση στις πωλήσεις κατά 12,1 % και στο περιθώριο EBITDA κατά 0,6% οφείλεται κυρίως στην υστέρηση έναρξης του κατασκευαστικού έργου των 14 αεροδρομίων, λόγω αδειοδοτικών προβλημάτων τα οποία ξεπεράστηκαν, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v