Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Autohellas: Απόσχιση του κλάδου αυτοκινήτων Seat και ανταλλακτικών SAAB

Η απόσχιση του κλάδου ουσιαστικά επιδιώκει τον οργανωτικό διαχωρισμό και την εξειδίκευση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σημειώνει ο όμιλος.

Autohellas: Απόσχιση του κλάδου αυτοκινήτων Seat και ανταλλακτικών SAAB

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «AUTOHELLAS» γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι στις 10.07.2018 το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του κλάδου εισαγωγής και εμπορίας καινούργιων αυτοκινήτων και ανταλλακτικών SEAT καθώς και ανταλλακτικών SAAB, και την εισφορά του για αυτό το σκοπό σε συνιστώμενη ανώνυμη εταιρεία.

Η απόσχιση και εισφορά του κλάδου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 1297/1972 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920.

Ως ημερομηνία του Ισολογισμού αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων του εισφερόμενου κλάδου ορίσθηκε η 31.03.2018.

Η απόσχιση του κλάδου ουσιαστικά επιδιώκει τον οργανωτικό διαχωρισμό και την εξειδίκευση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Η ολοκλήρωση της σύστασης νέας εταιρείας με εισφορά του αποσχιζόμενου κλάδου τελεί υπό τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, υπό την αίρεση της έγκρισης από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της AUTOHELLAS ATEE που θα οριστικοποιήσουν τη διαδικασία και θα εγκρίνουν τελικά τη σκοπούμενη απόσχιση καθώς και από τη λήψη της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία έγκρισης των αρμόδιων προς τούτο αρχών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v