Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΒΖ: Νέος CEO ο Χρήστος Πούρης

Νέος πρόεδρος της εταιρίας διορίστηκε ο Νίκος Παπαϊωάννου. Απομένει το τυπικό μέρος των διορισμών, δηλαδή να αναρτηθεί η απόφαση στο ΓΕΜΗ.

ΕΒΖ: Νέος CEO ο Χρήστος Πούρης

Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο έχει πλέον η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης καθώς στο υπουργείο ανάπτυξης προχώρησαν στον διορισμό του Χρήστου Πούρη ως CEO της εταιρίας και του Νίκου Παπαϊωάννου ως προέδρου. 

Απομένει το τυπικό μέρος των διορισμών, δηλαδή να αναρτηθεί η απόφαση στο ΓΕΜΗ. 

Πλέον των δύο στελεχών, στο ΔΣ της ΕΒΖ τοποθετούνται ως μέλη ο Νίκος Αθανασιάδης και ο Δαμιανός Βαρέλης.

Με τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, η EBΖ μπαίνει σε μια νέα περίοδο, κατά την οποία θα διαπραγματευθεί την πώληση της εταιρίας σε στρατηγικό επενδυτή. 

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ουσιαστικό ενδιαφέρον για την εξαγορά ως συνόλου της εταιρίας έχει εκδηλώσει το fund Innovation Brain του Λούκας Φέκερ, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι η βασική πιστώτρια τράπεζα της εταιρίας.

Οσον αφορά το μέλλον των υφιστάμενων εργαζομένων, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, δεν πρόκειται να μείνει κανείς άνεργος από αυτούς ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί η πώληση, στην περίπτωση που προκύψει ζήτημα χρηματοδότησης, θα βρεθεί τρόπος να καλυφθεί.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v