Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση 10 ημερών για το Ερρίκος Ντυνάν

Η νέα προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών είναι στις 3 Αυγούστου, αντί για σήμερα που έληγε η σχετική διορία. Οι μνηστήρες και οι διεργασίες για τα σχήματα που θα διεκδικήσουν το νοσοκομείο.

Παράταση 10 ημερών για το Ερρίκος Ντυνάν

Δεκαήμερη παράταση δόθηκε για την υποβολή μη δεσμευτικών προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του «Ερρίκος Ντυνάν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών είναι στις 3 Αυγούστου, αντί για σήμερα που έληγε η σχετική διορία. 

Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ημιθέα ΑΕ υπήρξε από περίπου 23 επενδυτές, οι οποίοι υπέγραψαν συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs) και θα κληθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να υποβάλουν μη δεσμευτικές προσφορές.

Μεταξύ όσων υπέγραψαν NDAs, περιλαμβάνονται οι «συνήθεις ύποπτοι» CVC Capital, Ιατρικό Αθηνών, οι εγχώριοι όμιλοι Ιασώ, Ευρωκλινική, Βιοϊατρική, ξένα funds όπως οι Farallon, Davidson Kempner, Mubadala καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο real estate, ενώ έκπληξη θεωρείται το ενδιαφέρον από ξένο στρατηγικό αγοραστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Iατρικό Aθηνών βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το private equity fund Davidson Kempner για από κοινού διεκδίκηση του Ερρίκος Ντυνάν. Σε συζητήσεις με έτερο ενδιαφερόμενο βρίσκεται η Ευρωκλινική, ενώ η Farallon θα κατέλθει στον διαγωνισμό μόνη της, όπως και η CVC Capital, αν τελικώς διεκδικήσει με αξιώσεις το νοσοκομείο.

Η Πειραιώς αποτιμά την Ημιθέα στα βιβλία της, με κόστος ελαφρώς υψηλότερο των 100 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο, όμως, ότι το νοσοκομείο δεν έφθασε σε break even επίπεδο ούτε κατά την περσινή χρήση και διαθέτει αρνητική καθαρή θέση, η αγορά εκτιμά ότι οι προσφορές θα κινηθούν στην περιοχή των 75 με 90 εκατ. ευρώ.

Το Ερρίκος Ντυνάν έκλεισε τη χρήση 2017 με ζημίες, μετά από φόρους, 13,5 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση 19,5 εκατ. ευρώ. Με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, ο κύκλος εργασιών προ rebate & clawback ανήλθε πέρυσι σε 43,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16% έναντι του 2016.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v