Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: «Βέτο» στη Fosun από ομολογιούχους

Τα επίμαχα σημεία του φημολογούμενου σχεδίου διάσωσης της FFGroup, που προκαλούν την αντίδραση των ομολoγιούχων. Το όπλο της μη παροχής συναίνεσης και η επεξεργασία δικού τους σχεδίου εξυγίανσης.

Folli Follie: «Βέτο» στη Fosun από ομολογιούχους

Σε τροχιά σύγκρουσης αναμένεται να βρεθούν Fosun και ομολογιούχοι της FFGroup, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, οι οποίες θέλουν τον Κινεζικό όμιλο να επιδιώκει τη σωτηρία της FFGroup, λαμβάνοντας, όμως, ισχυρά ανταλλάγματα.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, η Fosun συζητά με τους συμβούλους της FFGroup το ενδεχόμενο να λειτουργήσει ως διασώστης της εταιρείας. Οι σχετικές συζητήσεις, που επιβεβαιώθηκαν χθες από πολλές πλευρές, περιλαμβάνουν πτυχές που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν την αντίδραση των ομολογιούχων της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Fosun προτίθεται να καλύψει μόνη της το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαιακών αναγκών για τη διάσωση της FFGroup, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα εξασφαλίσεις επί των ελεύθερων βαρών περιουσιακών στοιχείων του ομίλου.

Η παραπάνω πρόθεση θα τη φέρει, σύμφωνα με στελέχη επενδυτικής τραπεζικής, σε τροχιά σύγκρουσης με την πλευρά των ομολογιούχων καθώς μερίδα τους έχει, όπως έχει ήδη καταγράψει το Euro2day.gr, την ίδια στόχευση.Έχουν μάλιστα ενημερώσει εγγράφως την εταιρεία για την πρόθεσή τους να βάλουν φρέσκο χρήμα.

Προς το παρόν, το club των κατόχων μετατρέψιμων ομολογιούχων της FFGroup, όπως και η UBS, που λειτουργεί ως σύμβουλος των κατόχων κοινών ομολογιών σε ελβετικό φράγκο, δεν έχουν ενημερωθεί από τους συμβούλους της εγχώριας εταιρείας για τους βασικούς άξονες του σχεδίου διάσωσης που προωθεί η Fosun.

Με δεδομένο ότι κανένα σχέδιο εξυγίανσης δεν μπορεί να προχωρήσει, αν δεν λάβει τη συναίνεση της πλειονότητας των ομολογιούχων, ώστε να συγκεντρωθεί κατ ελάχιστον η συμφωνία του 60% των ανέγγυων πιστωτών, οι ίδιες πηγές εκτιμούν, είτε ότι η Fosun θα συμβιβαστεί σε μια λιγότερο απαιτητική φόρμουλα διάσωσης, αποδεχόμενη να βάλουν φρέσκο χρήμα και οι ομολογιούχοι με αντάλλαγμα εξασφαλίσεις, είτε θα αποσυρθεί.

Υπό τον κίνδυνο, μάλιστα, να χαθεί πολύτιμος χρόνος με παρελκυστικές τακτικές, οι σύμβουλοι των ομολογιούχων συνεχίζουν, σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία, να δουλεύουν τη δική τους πρόταση εξυγίανσης της Folli Follie, που θέτει ως προυποθέσεις την απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου και την αντικατάστασή του από επαγγελματικό management.

Εφόσον οι παραπάνω πληροφορίες ευσταθούν, είναι αντιληπτό ότι οι ομολογιούχοι δουλεύουν πάνω σε ένα σχέδιο που δεν προυποθέτει αναγκαστικά την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρονικά περιθώρια για κατάρτιση και έγκριση από τους πιστωτές του σχεδίου εξυγίανσης είναι ήδη ασφυκτικά, καθώς θα πρέπει εντός των πρώτων ημερών του Νοεμβρίου να κατατεθεί στους ομολογιούχους το σχέδιο εξυγίανσης ώστε εν συνεχεία να τεθεί ως θέμα στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις και να ληφθούν αποφάσεις που θα δεσμεύουν το σύνολο των κατόχων της κάθε έκδοσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v