ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΑ

 
| Share |

Σχέδιο φορολόγησης τραπεζών στην Γερμανία







 ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

 Real Time ΧΑ

 Λογιστικές
Καταστάσεις


 Ανακοινώσεις ΧΑ

 Τεχνική Ανάλυση

 Ιδέες της Ημέρας

 Κεφαλαιοποιήσεις

 Πακέτα

 Εύρεση Συμβόλου

πηγή: www.ANT1online.gr
Δημοσιεύθηκε: 09:22 - 14/03/10

Η γερμανική κυβέρνηση «αντλώντας μαθήματα από την κρίση» επεξεργάζεται διάφορα σχέδια, ακόμα κι αυτό της επιπλέον φορολόγησης των τραπεζών, ώστε μελλοντικά ο γερμανός φορολογούμενος να μην ξανακληθεί να πληρώσει οβολό για επιχειρηματικά ρίσκα που έλαβε μία τράπεζα, τόνισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συνομιλώντας με δημοσιογράφο του κυριακάτικου γερμανικού περιοδικού «Ακτυέλ».

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι αυτός ο φόρος, εάν τελικά επιβληθεί, «θα ισούται με το 0,1% του Ενεργητικού» της φορολογούμενης τράπεζας.

Πρόσφατα, ο υπουργός των Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ευχηθεί «να προκύψει μία ευρωπαϊκή συμφωνία», που θα επέτρεπε από μόνες τους οι τράπεζες σε περιόδους κρίσης να «καλύπτονται» κεφαλαιακά από τους κινδύνους που ανέλαβαν με πρωτοβουλία τους, χάρη σε ένα Ταμείο όπου θα εισρέει μία «εξτρά» φορολογία της κερδοφορίας τους.

Ο αξιωματούχος είχε παράλληλα ευχηθεί, «να μη μπορούν, μελλοντικά, οι διεθνείς αγορές να κερδοσκοπούν σε σχέση με τα προβλήματα της τραπεζικής κεφαλαιακής επάρκειας» (...) «που θα εξαλείφονταν», εάν όντως εφαρμοστεί η νέα αυτή φορολογία των τραπεζών.



Μοιραστείτε
το άρθρο
LinkedIn Facebook Twitter Σχολιάστε
παρακάτω
  









 Προηγούμενα άρθρα   
Κρίσιμη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία 09:16 - 14/03/10  
Μετοχές:
Καλή εμφάνιση και νίκη για την ΑΕΚ 21:51 - 13/03/10  
Μετοχές:
Παλικαρίσια ισοπαλία για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» 21:41 - 13/03/10  
Μετοχές:
Σημαντική νίκη για τον Ατρόμητο 19:17 - 13/03/10  
Μετοχές:
Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση από το βήμα της ΚΠΕ 13:34 - 13/03/10  
Μετοχές:






iatronet.gr - Ιατρικό Φόρουμ - Οι ειδικοί σάς 

απαντούν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ


Αποκριάτικες στολές: Διευθύνσεις και ιδέες για τα μασκέ του 2012
Ανταλλακτικά δίκτυα: Αλληλέγγυο «πάρε – δώσε»
Οι ακριβότεροι προορισμοί του κόσμου και οι low budget εναλλακτικές τους
Τα στάδια των Ολυμπιακών του Λονδίνου: Κληρονομιά ή κρεμάλα;
Η Νατάσσα Μποφίλιου στο In2life
Χολιγουντιανά κοστούμια: Τα αγαπημένα μας σε ένα photo gallery