Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Οξω απ' την παράγκα» στο Θέατρο Ρεματιάς

Η λαϊκή όπερα που σκηνοθετεί ο Κώστας Καζάκος, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς, στις 4 Ιουλίου 2012.

  • Real.gr
«Οξω απ την παράγκα» στο Θέατρο Ρεματιάς
Το Ξυπόλητο Τάγμα στο Θέατρο Ρεματιάς

Επόμενη στάση: Πολύδροσο Χαλανδρίου! Στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (Πεζόδρομος Πρ. Ηλία στο Πολύδροσο Χαλανδρίου), το Ξυπόλητο Τάγμα θα κάνει την…δεύτερη στάση της περιοδείας του καλοκαιριού. Η λαϊκή όπερα “Οξω απ’την παράγκα (www.aeraaaaa.gr) που σκηνοθετεί ο Κώστας Καζάκος, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς, στις 4 Ιουλίου 2012.

Σημεία Προπώλησης:
PUBLIC
ΣΠΙΤΙ (Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι - εντός της στοάς)
ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ (Παπάγου 7 & Αριστοφάνους Χαλάνδρι, τηλ. 210 6890321)
Στο ταμείο του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς

Online sales:
www.viva.gr/tickets

Παρουσίαση παράστασης

Το «Ξυπόλητο τάγμα», Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε από καταξιωμένους καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, με περηφάνια σας παρουσιάζει την πρώτη του δημιουργία. Μία σύμπραξη της τέχνης του Θεάτρου Σκιών (με μπερντέ και φιγούρες), της Υποκριτικής (με τον Καραγκιόζη και την παρέα του έμψυχους επί σκηνής) και της Μουσικής (με την κλασική ζωντανή ορχήστρα, αλλά όχι με κλασικά τραγούδια), ενωμένα σε ένα αδιαίρετο σύνολο, με τίτλο: «ΟΞΩ ΑΠ’ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ» (www.aeraaaaa.gr).

Μία παράσταση που οι φιγούρες γίνονται άνθρωποι και οι άνθρωποι φιγούρες, ο μπερντές βγαίνει στο σανίδι και με ζωντανή, επί σκηνής, μουσική, γίνεται ένα με το κοινό. Μια καραγκιοζέϊκη τραγική κωμωδία, μια επίκαιρη κοινωνική σάτιρα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους -και όχι μόνο- του αθάνατου Ελληνικού Καραγκιόζη. Ενός Καραγκιόζη «ανένταχτου και αγανακτισμένου», που σκηνοθετεί ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΜΕΛΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΑΣ

«Το τάγμα μας ξεκίνησε μ’αέρα στα πανιά του,
μαζί του φέρνει όνειρα μ’όλη τη φαμελιά του»

«Αέρα και ερχόμαστε χειμώνα καλοκαίρι,
αμπάριζα να πάρουμε του πλιάτσικου τ’ασκέρι»

Μια παράσταση ψυχής και καρδιάς το περίσσευμα των οποίων έδωσαν μπερδεύοντας… μουσική, υποκριτική και… Καραγκιόζη, που θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, εμπνευσμένη από το σήμερα, πατώντας, όμως, στο χθες της Ελληνικής παράδοσης και στην αλήθεια του Ελληνικού, Αριστοφανικού θεάτρου. Μια παράσταση με… ψυχή βαθιά, με όργανα, κλαρίνα και βιολιά. Και λόγο δυνατό, νοσταλγίας, αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Όλα αυτά είναι τα «πλούτη» μας σε μια φτωχή Ελλάδα.

ο σκηνοθέτης: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

οι Ηθοποιοί: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παύλος Ορκόπουλος, Τζένη Βαβαρούτα, Γιάννης Ζουμπαντής, Βασίλης Τσιπίδης, Τάκης Βαμβακίδης,

οι Καραγκιοζοπαίχτες: Άθως ?ανέλλης, Τάσος Κώνστας, Χάρης Μπιλλίνης
και οι Μουσικοί: Γιώργος Τζώρτζης, Σωτήρης Μαργώνης, Κώστας ?ουμουλιάκας, Μίλτος Χρυσανθίδης, Solis Barki, Νίκος Σουλιώτης, Παναγιώτης Μπουζέας, ?ημήτρης Κατσούλης και σε έκτακτες εμφανίσεις ο Νίκος Φιλιππίδης

Το «Ξυπόλητο τάγμα» και η παράσταση «ΟΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ» (www.aeraaaaa.gr) ξανακάνουν τον Καραγκιόζη δημοφιλές θέαμα, όχι για τα παιδιά στα οποία δε σταμάτησε ποτέ να είναι, αλλά για όλο το λαό, περιοδεύοντας αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα από άκρη εις άκρη.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v