Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάρκο Ηνωμένων Εθνών στη Θεσσαλονίκη

Πάρκα έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές της συμπρωτεύουσας κι έχουν πάρει το όνομά τους από χώρες ή περιοχές.

  • Real.gr
Πάρκο Ηνωμένων Εθνών στη Θεσσαλονίκη
Τι κι αν δεν έχει επισκεφθεί κάποιος ποτέ τη Γαλλία, τη Σλοβακία, το Δυρράχιο της Αλβανίας ή τον Καναδά.

Μπορεί να πάρει μια "γεύση" από τα φυτά των τόπων αυτών και να μυρίσει τα αρώματά τους, με μια επίσκεψη σ' ένα από τα πάρκα που έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης κι έχουν πάρει το όνομά τους από τις παραπάνω χώρες ή περιοχές.

Μέσα στο φθινόπωρο δε, το δικό τους πάρκο στη "Νύφη του Θερμαϊκού" αναμένεται να αποκτήσουν τα Ηνωμένα Έθνη και το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αδερφοποιημένες και φίλες πόλεις, ξεκίνησε εδώ και καιρό τις αναπλάσεις μιας σειράς πάρκων.

Οι ξένοι δήμοι χρηματοδοτούν τους χώρους και δωρίζουν το φυτικό υλικό, που αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της χλωρίδας του τόπου τους, με αντάλλαγμα την ονομασία των πάρκων.

Στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι μέσα στον Οκτώβριο να ολοκληρωθεί το "Πάρκο των Εθνών" προς τιμήν του έργου του ΟΗΕ.

Μάλιστα, έχει κληθεί στα εγκαίνια του πάρκου που αναμένεται να γίνουν περί το τέλος Οκτωβρίου και ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με αφορμή και τον θεσμό "Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014".

Ο χώρος που επιλέχτηκε για "Πάρκο των Εθνών" είναι μεταξύ των οδών Λαγκαδά - Αγ.Δημητρίου - Ολύμπου - Γεωργάκη και Τριπόλεως.

Η αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και με το Γραφείο Πληροφόρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες για τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό των εργασιών και των εγκαινίων, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Γενικού Γραμματέα ή εκπροσώπου του.

"Σε συνέχεια των αναπλάσεων πράσινων χώρων, σε συνεργασία με φίλες πόλεις, προχωρήσαμε την ιδέα ανάπλασης ενός χώρου πρασίνου προς τιμήν του έργου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της συμμετοχής της Ελλάδας σ' αυτό.

Για τον σκοπό αυτό επιλέχθηκε ένας χώρος εκτός του στενού κέντρου, ένα σταυροδρόμι, δηλώνοντας συμβολικά το πέρασμα ανθρώπων όλων των εθνικοτήτων και την αρμονική συνύπαρξή τους καθώς και η Θεσσαλονίκη υπήρξε πάντα ένα σταυροδρόμι πολιτισμών" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Επιπλέον, έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις της αρμόδιας αντιδημαρχίας και με τους Αζέρους για την ανάπλαση άλλου ελεύθερου χώρου.

Πέραν πάντως από τα διεθνή πάρκα που άλλαξαν "όψη" στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει και ένα ακόμη που θυμίζει νησί. Πρόκειται για το Πάρκο Κέρκυρας, στο οποίο φυτεύτηκαν κουμ κουάτ, κουτσουπιές και ελιές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v