Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κανονικά οι πτήσεις στο Τελ Αβίβ παρά τις απειλές της Χαμάς

Πραγματοποιούνται όλες οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο.

  • Real.gr
Κανονικά οι πτήσεις στο Τελ Αβίβ παρά τις απειλές της Χαμάς
Όλες οι πτήσεις με προορισμό ή προέλευση το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, παρά τη χθεσινή προειδοποίηση του ένοπλου κλάδου της Χαμάς, ανακοίνωσε η ισραηλινή αερολιμενική αρχή.

"Δεν υπήρξε καμιά αλλαγή στις προσγειώσεις ή τις απογειώσεις. Υπήρξε μια δεκάλεπτη διακοπή των πτήσεων, για λόγους ασφαλείας στους οποίους δεν μπορώ να επεκταθώ", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αερολιμενικής αρχής Όφερ Λεφλέρ.

Ο ένοπλος κλάδος της ισλαμιστιής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς εξέδωσε χθες το βράδυ μια προειδοποίηση προς τις ξένες αεροπορικές εταιρείες που προσγειώνονται στο Τελ Αβίβ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, κάλεσε τις αεροπορικές εταιρείες να μην χρησιμοποιούν από σήμερα στις 06:00 (ώρα Ελλάδας) το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.
 
Δεν διευκρίνισε τη φύση της απειλής, όμως ο ένοπλος κλάδος της Χαμάς έχει ήδη επανειλημμένα αναλάβει την ευθύνη για εκτοξεύσεις ρουκετών προς την κατεύθυνση του διεθνούς αεροδρομίου του Τελ Αβίβ.

Καμιά ρουκέτα δεν εκτοξεύθηκε σήμερα το πρωί προς τον τομέα του αεροδρομίου, δήλωσε μια εκπρόσωπος του στρατού.

Στα τέλη Ιουλίου, η πτώση μιας από τις ρουκέτες αυτές κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν είχε επιφέρει το κλείσιμό του για σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς και πολυάριθμες ακυρώσεις πτήσεων.

Η διακοπή των πτήσεων είχε χαιρετισθεί από τη Χαμάς ως "μεγάλη νίκη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v