Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Η Ελλάδα χαιρετίζει την έναρξη μόνιμης εκεχειρίας στη Γάζα

Δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών.

  • Real.gr
Βενιζέλος: Η Ελλάδα χαιρετίζει την έναρξη μόνιμης εκεχειρίας στη Γάζα
Δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας:

«Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας για την έναρξη μόνιμης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και εκφράζει την ελπίδα ότι η εκεχειρία αυτή θα είναι διαρκής και θα δημιουργήσει τις συνθήκες που θα επιτρέψουν την ταχεία ανοικοδόμηση της Γάζας, τη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας και την επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Συγχαίρουμε, ιδιαίτερα, την αιγυπτιακή διπλωματία για τις άοκνες προσπάθειές της για την επίτευξη αυτής της εκεχειρίας, η οποία θα τερματίσει την αιματοχυσία και θα συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση επαναλαμβάνει την ετοιμότητά της για την περίθαλψη τραυματιών, ιδίως παιδιών, και για την συμβολή της, με κάθε δυνατό τρόπο, στην ανοικοδόμηση της Γάζας , σε συνέχεια και της πρόσφατης εξαγγελίας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 500 χιλ. ευρώ μέσω της UNRWA για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών και την επισκευή του δικτύου ύδρευσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v