Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένταση στην ορκωμοσία του πρύτανη του ΕΚΠΑ

Ομάδα φοιτητών επιχείρησε να διακόψει την τελετή φωνάζοντας συνθήματα κατά της διαγραφής των «αιώνιων» συναδέλφων τους αλλά και του μνημονίου.

Ένταση στην ορκωμοσία του πρύτανη του ΕΚΠΑ
Μετ΄εμποδίων πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόδωρου Φορτσάκη, όταν ομάδα περίπου είκοσι φοιτητών επιχείρησε να διακόψει την τελετή φωνάζοντας συνθήματα κατά της διαγραφής των «αιώνιων» συναδέλφων τους, αλλά και του μνημονίου.

Ανάλογη ένταση είχε σημειωθεί την περασμένη Πέμπτη σε εκδήλωση για τον απολογισμό της θητείας του απερχόμενου πρύτανη, Θεοδόση Πελεγρίνη και την υποδοχή του νέου πρύτανη, Θ. Φορτσάκη. Τότε, οι συγκεντρωμένοι φοιτητές φώναζαν συνθήματα στην αίθουσα τελετών των Προπυλαίων με σκοπό να εμποδίσουν τον κ. Φορτσάκη να μιλήσει.

Το σύνθημα που κυριάρχησε και στις δύο τελετές ήταν το «Λοβέρδο και Φορτσάκη ακούστε το καλά, οι διαγραφές θα μείνουν και πάλι στα χαρτιά».

Σε δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, ο νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ έκανε λόγο για σημάδια κατάρρευσης σημειώνοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα. Σε σχετική ερώτηση επισήμανε ότι δεν επιθυμεί την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του πανεπιστημίου. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «πρέπει να υπάρξει φύλαξη για να υπάρξει και τάξη».

Σε σύντομο διάλογο που είχε, εξάλλου, με τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ του 4+2 χρόνια σπουδών προσθέτοντας ότι το 4+4 πρέπει να ισχύει μόνο για τους φοιτητές που εργάζονται αποδεδειγμένα, όπως ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v