Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπακογιάννη: Εκτός τόπου και χρόνου ο ΕΝΦΙΑ

Υπέρ της μείωσης του ΕNΦΙΑ άμεσα τάχθηκε μιλώντας στον realm 97,8 η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι ο φόρος, εξοντώνει πλήρως την αγορά των ακινήτων.

  • Real.gr
Μπακογιάννη: Εκτός τόπου και χρόνου ο ΕΝΦΙΑ
Υπέρ της μείωσης του ΕNΦΙΑ άμεσα τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον realm 97,8και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή. Η βουλευτής Επικρατείας αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι και στο αν τελικά θα επιτευχθεί ο κυβερνητικός στόχος για φοροελαφρύνσεις.

«Πρέπει να επιτευχθεί καταρχήν. Εχουμε μία εμπειρία από έναν ΕΝΦΙΑ που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Επιβεβαιώθηκε από τον ΕΝΦΙΑ, έτσι όπως εφαρμόστηκε, τα έσοδα τα προσδοκώμενα είναι κατά 1,5 δισ. περισσότερα από αυτά τα οποία εγγράφονται στον προϋπολογισμό, άρα αυτό από μόνο του καθιστά αναγκαία μία προσαρμογή στα νούμερα του ΕΝΦΙΑ», είπε η κ. Μπακογιάννη

Και σημείωσε: «Ο ΕΝΦΙΑ έχει βγάλει από τα ρούχα του το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Πόσο μάλλον αυτών οι οποίοι έχουν φτάσει να πληρώσουν πέρσι, πρόπερσι και οι οποίοι βλέπουν πλέον έναν φόρο ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στα εισοδήματά τους. Ούτε κατά διάνοια. Εδώ χρειάζονται τομές αυτή τη στιγμή».

Στην ερώτηση για το τι πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει στον ΕΝΦΙΑ η κ. Μπακογιάννη ήταν κατηγορηματική: «1,5 δισ. κάτω, πιστεύω», είπε και πρόσθεσε: «Σημαίνει ξενοίκιαστα, σημαίνει διαμερίσματα που δεν έχουν εισόδημα, σημαίνει μία ευρύτερη μείωση στον συνολικό φόρο ακινήτων. Εχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή μία βασική αγορά, η οποία είναι η αγορά των ακινήτων να την εξοντώσουμε πλήρως και να φέρουμε ανθρώπους σε κατάσταση απελπισίας, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν. Οχι δεν θέλουν. Δεν μπορούν. Διότι δεν τους αποφέρει κανένα εισόδημα το ακίνητο και βρίσκονται στην καταστροφική κατάσταση είτε να πουλήσουν δίνοντας το κοψοχρονιά, είτε να μπουν φυλακή. Αυτό δεν γίνεται».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v