Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου οι “Μαρίες Αντουανέτες” των Παρισίων»

Στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, αλλά και στη διαμαρτυρία που προανήγγειλε η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη γαλλική πρωτεύουσα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον realfm 97,8 η κυβερνητική εκπρόσωπος.

  • Real.gr
«Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου οι “Μαρίες Αντουανέτες” των Παρισίων»
Στις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στο ερώτημα πόσο ψηλά τοποθετείται ο πήχυς εν όψει των συνομιλιών η κ. Βούλτεψη ήταν κατηγορηματική. «Ο πήχυς βρίσκεται στη θέση του. Δεν μου αρέσει ούτε να υπερτιμώ, ούτε να υποτιμώ κάθε προσπάθεια και κάθε φάση της διαπραγμάτευσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Αυτό το οποίο γίνεται στο Παρίσι είναι η εξέταση μιας σειράς δράσεων που είχε αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση και τα συγκεκριμένα υπουργεία που εκπροσωπούνται εκεί δια των υπουργών τους όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις. Πρόκειται για μία συζήτηση που θεωρητικά θα μπορούσε να την πει κανείς τεχνική, αλλά στην πραγματικότητα είναι μία συζήτηση ουσίας διότι αφορά σε μεταρρυθμίσεις που έπρεπε η Ελλάδα να είχε κάνει και μετά την ολοκλήρωση αυτής της συζήτησης που θα γίνει στο Παρίσι θα ακολουθήσει η πολιτική συζήτηση, ένα δεύτερο στάδιο, που δεν αφορά τη συνάντηση των Παρισίων».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματίσει να κάνει η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη γαλλική πρωτεύουσα, το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

«Εχει εκδώσει ανακοίνωση κατά των συνομιλιών ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού. Οργανώνει μάλιστα μαθαίνουμε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 Σεπτεμβρίου υπό το σύνθημα: “η τρόικα είναι ανεπιθύμητη στο Παρίσι”», είπε η κ. Βούλτεψη.

Και σημείωσε: «Βλέπω βγήκαν και οι “Μαρίες Αντουανέτες” των Παρισίων τώρα μετά τον ΣΥΡΙΖΑ του Λονδίνου. Ας μοιράσουν λίγο παντεσπάνι αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Είναι λίγο γελοίο νομίζω. Ζούνε τόσο άσχημα και δεινοπαθούν στις όχθες του Σηκουάνα και κάνουν και μία διαδήλωση και λένε έξω η τρόικα από το Παρίσι. Δεν προκαλεί γέλωτα; Εγώ πάντως γέλασα πάρα πολύ».

Οσον αφορά το θέμα του χρέους η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό: «είναι εκ των ων ουκ άνευ», αλλά θα τεθεί σε δεύτερο στάδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v