Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερώτηση Κουίκ για τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ σε αυτοκινητιστές ταξί

Ερώτηση στους υπουργούς Εργασίας και Μεταφορών κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ., σε συνεργασία με την Πολιτευτή Φθιώτιδας του κόμματος Βασιλική Δημητράντζου.

  • Real.gr
Ερώτηση Κουίκ για τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ σε αυτοκινητιστές ταξί
Ερώτηση στους υπουργούς Εργασίας και Μεταφορών κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ, σε συνεργασία με την Πολιτευτή Φθιώτιδας του κόμματος, Βασιλική Δημητράντζου.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το θέμα των ειδοποιητηρίων κατασχέσεων των ταξί που στέλνει ο ΟΑΕΕ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουίκ ρωτά «αν ο ΟΑΕΕ θα προχωρήσει σε κατασχέσεις των ταξί, από τους προς αυτόν οφειλέτες, πώς θα επιβιώσουν εκείνοι και οι οικογένειές τους και με ποιόν τρόπο ακριβώς ως νεοάνεργοι θα εξοφλήσουν τις οφειλές τους;»

«Πρέπει ή όχι να προστατεύονται με νόμο οι ειδικές κατηγορίες όπως οι οδηγοί - ιδιοκτήτες ταξί, από τυχόν κατασχέσεις των οχημάτων και των αδειών τους ως μέσο άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας και επιβίωσής τους;», ρωτά επίσης ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε.

κ. κ. Υπουργοί,

Στους διάφορους επιχειρηματίες οι οποίοι οδηγούνται σε απόγνωση λαμβάνοντας κατασχετήρια σημειώματα από τον Ο.Α.Ε.Ε, συγκαταλέγονται πλέον και οι οδηγοί - ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι έλαβαν παρόμοιες ειδοποιήσεις (όπως πληροφορήθηκα) από το ταμείο αυτό.

Όπως ενημέρωσαν την Πολιτευτή Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλική Δημητράντζου, οδηγοί - ιδιοκτήτες ταξί του συγκεκριμένου Νομού, (αλλά σίγουρα αυτό θα συμβαίνει πανελλαδικά) τα ειδοποιητήρια που λαμβάνουν στα οποία ο Ο.Α.Ε.Ε. τους γνωστοποιεί ότι:

Θα προβεί σε κατασχέσεις ακόμη και του οχήματος ή της άδειάς τους, για οφειλές προς το Δημόσιο, είναι με τη γνώμη τους “εκβιαστικά” για να προβούν σε άμεση εξόφληση ή να οδηγηθούν σε αναγκαστικό διακανονισμό, στον οποίο όμως αδυνατούν να ανταποκριθούν αφού οι όροι του είναι πολύ ασύμφοροι!!

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα οικονομικά τον κλάδο τους και τους ίδιους, αφού οι πολίτες στερούνται στην πλειοψηφία τους τα απαραίτητα για να επιζήσουν και φυσικά η μετακίνηση τους με ταξί θεωρείται σαφώς πολυτέλεια στις μέρες μας.

Για τούτο απελπισμένοι οι ταξιτζήδες, περιμένουν ώρες, ώστε να μεταφέρουν έστω και έναν πελάτη, ενώ ταυτόχρονα οι εισφορές τους στον Ο.Α.Ε.Ε. είναι πολύ υψηλές και το κόστος των καυσίμων απαγορευτικό πια, ιδίως στα πενιχρά έσοδα που έχουν από το επάγγελμά τους!..

Πολλοί οδηγοί - ιδιοκτήτες ταξί σκέφτηκαν να αλλάξουν επάγγελμα, αλλά με την ανεργία στα ύψη κάτι τέτοιο φαντάζει και είναι αδύνατο.

Με το καθαρό τους εισόδημα κάποιους μήνες να ανέρχεται στα μόλις 300 ευρώ ανά μήνα και την μηνιαία εισφορά στο εν λόγω ταμείο να είναι περίπου 400 ευρώ, αντικειμενικά δεν μπορούν ούτε καν να σιτιστούν, άρα πως είναι ποτέ δυνατόν να ανταποκριθούν σε ταμείο, χαράτσια, ΦΠΑ, ρεύμα, νερό, έξοδα συντήρησης οχήματος, ενοίκιο κ.λπ.;;;;;;;

Αυτονόητο νομίζω είναι, ότι εάν κάποιος πάψει να εργάζεται, αδυνατεί να πληρώσει οτιδήποτε και τίθεται θέμα επιβίωσης και ζωής του…

Υποθέτοντας, λοιπόν, ότι όντως κατάσχονται τα ταξί από τον Ο.Α.Ε.Ε., τα οποία είναι εργαλεία δουλειάς και όχι ακίνητη περιουσία, πώς θα εξοφλήσουν τα χρέη τους αυτοί οι άνθρωποι και πώς ή με τι υποτίθεται πως θα επιζήσουν;;;;;;;

Άποψη που πλανιέται είναι, ότι εσκεμμένα και οργανωμένα βάλλεται ο κλάδος των ταξί, ώστε να εισβάλλουν πολυεθνικές εταιρείες παρόμοιου αντικειμένου και να τους προσλάβουν για ένα κομμάτι και ούτε ψωμί, αφού αγοράσουν «τσάμπα» στόλο μέσω των ήδη κατασχεμένων οχημάτων!!!!!!

Στον νομό Φθιώτιδος (επαναλαμβάνω ότι αυτό σίγουρα θα συμβαίνει σε όλη την χώρα), οι ταξιτζήδες είναι σε απόγνωση, αλλά η κραυγή για βοήθειά τους αφήνει μάλλον αδιάφορους όπως υποστηρίζουν τους πέντε συνολικά Βουλευτές του νομού, με ιδιαίτερη ευθύνη στους τρείς κυβερνητικούς, φυσικά.

Ερωτώ, λοιπόν, κ. κ. Υπουργοί:

1. Αν ο Ο.Α.Ε.Ε. προχωρήσει σε κατασχέσεις των ταξί, από τους προς αυτόν οφειλέτες, πώς θα επιβιώσουν εκείνοι και οι οικογένειές τους και με ποιόν τρόπο ακριβώς ως νεοάνεργοι θα εξοφλήσουν τις οφειλές τους;;

2. Απαγορεύεται η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που χαρακτηρίζονται ως μέσα επιβίωσης πολιτών και εργαλεία δουλειάς τους;;; Αν όχι για ποιο λόγο;;;

3. Πρέπει ή όχι να προστατεύονται με νόμο οι ειδικές κατηγορίες όπως οι οδηγοί - ιδιοκτήτες ταξί, από τυχόν κατασχέσεις των οχημάτων και των αδειών τους ως μέσο άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας και επιβίωσής τους;;;

4. Θα προστατέψετε, ως οφείλετε τους Έλληνες πολίτες του κλάδου των ταξί από την καταστροφή ή θα συναινέσετε σε αυτή;;;


Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v