Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Ταμείο για εταιρείες που πλήττονται από τις κυρώσεις

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργήσει ταμείο πολλών δισ. ρουβλίων το 2015.

  • Real.gr
Ρωσία: Ταμείο για εταιρείες που πλήττονται από τις κυρώσεις
Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργήσει ταμείο ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ρουβλίων το 2015 από χρήματα που προορίζονταν για το Συνταξιοδοτικό Ταμείο και από ποσά του φετινού προϋπολογισμού που δεν χρησιμοποιήθηκαν, ώστε να βοηθηθούν εταιρίες που πλήττονται από τις κυρώσεις, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα τον υπουργό Οικονομικών Αντον Σιλουάνοφ.

Οι δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Μόσχας για την εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση έχουν περιορίσει την πρόσβαση σε ξένα κεφάλαια των μεγαλύτερων ρωσικών τραπεζών και των πετρελαϊκών εταιρειών.

Ορισμένες εταιρίες έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να τις βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης αυτής, μεταξύ τους η πετρελαϊκή Rosneft που δηλώνει ότι χρειάζεται οικονομική βοήθεια 1,5 τρισεκατομμυρίου ρουβλίων (39,70 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο Σιλουάνοφ δήλωσε ότι η απόφαση να σταματήσει η μεταφορά χρημάτων στο Συνταξιοδοτικό Ταμείο θα ενισχύσει τον προϋπολογισμό κατά επιπλέον 309 δισ. ρούβλια (8,18 δισ. δολάρια), όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Διευκρίνισε ότι δεν θα δοθεί όλο αυτό το ποσό στο ταμείο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά το ταμείο θα λάβει και ποσό τουλάχιστον 100 δισ. ρουβλίων από το φετινό προϋπολογισμό, το οποίο δεν είχε δαπανηθεί.

"Αυτά τα 100 δισ. ρούβλια θα προστεθούν στο αποθεματικό για την αντιμετώπιση της κρίσης την προσεχή χρονιά. Η πρόληψη αυτή θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε τις εταιρίες μας", τόνισε ο Σιλουάνοφ.

"Σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός ταμείου με μεγάλο αποθεματικό", δήλωσε χωρίς να αναφέρει το μέγεθος του αποθεματικού.

Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που η Μόσχα έχει σταματήσει τη μεταφορά πόρων από τον προϋπολογισμό στο Συνταξιοδοτικό Ταμείο, το οποίο παρέχει επιδόματα σε συνταξιούχους, ορισμένους ανάπηρους και σε φτωχές οικογένειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v