Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελαφρά κλίση πήρε το «Europalink» - Σε επιφυλακή οι Αρχές

Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση και των οχημάτων. Απάντληση υδάτων και από την πυροσβεστική.

  • Real.gr
Ελαφρά κλίση πήρε το «Europalink» - Σε επιφυλακή οι Αρχές
Ελαφρά κλίση έχει πάρει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Europalink», με σημαία Ιταλίας, που κατέπλευσε με ασφάλεια τα ξημερώματα στο λιμάνι της Κέρκυρας, έπειτα από σύγκρουση στη νησίδα «Περιστέρες» στα βορειοανατολικά του νησιού.

Το πλοίο λόγω της σύγκρουσης, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπέστη δύο μεγάλα ρήγματα στη δεξιά πλευρά του, με αποτέλεσμα να προκληθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το πλοίο δεν διατρέχει κάποιο άμεσο κίνδυνο, αφού έχει ολοκληρωθεί με ασφάλεια η αποβίβαση των 692 επιβατών και των 366 οχημάτων, ε

Για λόγους ασφαλείας στο πλάι του βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, αλλά και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που βοηθούν στην απάντληση των υδάτων, που γίνεται ταυτόχρονα και με τις αντλίες του πλοίου.

Αυτό που θα επιχειρηθεί τις επόμενες ώρες είναι να αποβιβαστούν και 15 νταλίκες που μεταφέρει στα γκαράζ του.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας, αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 1 τα ξημερώματα το επιβατηγό οχηματαγωγό «cruise europa» προκειμένου να παραλάβει με σειρά προτεραιότητας αρκετούς από τους επιβάτες του «Europalink».

Επίσης με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, όσοι από τους επιβάτες δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία του νησιού.

Να σημειωθεί ότι την ώρα του ναυτικού ατυχήματος, τα αίτια του οποίου ακόμα δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, δόθηκε εντολή στο πλήρωμα για κλείσιμο των υδατοστεγών θυρών.

Το «Europalink», όταν έφθασε στο λιμάνι της Κέρκυρας, ελέγχθηκε εξονυχιστικά από ιδιώτες δύτες που καταδύθηκαν στα ύφαλα του, όπου διαπίστωσαν αρκετά μικρά ρήγματα στη δεξιά πλευρά του αλλά και δύο μεγάλα.

Στο πλοίο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα απαγορεύθηκε ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και τη σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες του «Europalink»

Δύο μεγάλα ρήγματα υπέστη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v