Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμερικανοί στρατιώτες στη μάχη κατά του Έμπολα

Έφτασε στη Λιβερία και δεύτερη ομάδα αμερικανών στρατιωτών για να βοηθήσει τις τοπικές υπηρεσίες υγείας.

  • Real.gr
Αμερικανοί στρατιώτες στη μάχη κατά του Έμπολα
Μια δεύτερη ομάδα αμερικανών στρατιωτών έφτασε στη Λιβερία, ως μέρος της αποστολής των συνολικά 3.000 στρατιωτών που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες υγείας της χώρας στην αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Η ομάδα αυτή των αμερικανών στρατιωτών έφτασε σε περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, αλλά δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός τους ο οποίος θα πρέπει να είναι περίπου 45 άτομα, σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μεταξύ των ενεργειών βοήθειας του αμερικανικού στρατού θα είναι η κατασκευή από μονάδες του μηχανικού, νέων κέντρων θεραπείας της νόσου στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη φονική επιδημία.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι είχε ανακοίνωσε από την Παρασκευή ότι το πρώτο C-17 προσγειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Λιβερία και ότι θα ακολουθούσαν δύο ακόμη μεταγωγικά αεροσκάφη.

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα έχουν καμία άμεση επαφή με τους ασθενείς.

Η παρουσία της αμερικανικής δύναμης στοχεύει στην ενίσχυση των τοπικών ιατρικών υπηρεσιών αλλά και των υπηρεσιών των γειτονικών χωρών προς την Λιβερία ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της επιδημίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2.600 ανθρώπους σε όλη την δυτική Αφρική.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v