Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα εφαρμογή από το Facebook που θυμίζει chat rooms

Το Facebook ανακοίνωσε μία νέα εφαρμογή για συζητήσεις με ψευδώνυμο, μεταξύ αγνώστων που έχουν κάποια κοινά ενδιαφέροντα.

  • Real.gr
Νέα εφαρμογή από το Facebook που θυμίζει chat rooms
Το Facebook ανακοίνωσε μία νέα εφαρμογή για συζητήσεις με ψευδώνυμο, μεταξύ αγνώστων που έχουν κάποια κοινά ενδιαφέροντα.

Η νέα εφαρμογή ονομάζεται Rooms και θυμίζει τα chat rooms όπου ο οποιοσδήποτε μπορούσε να συμμετάσχει, αρκεί να έδινε ένα ψευδώνυμο (nickname).

Οι χρήστες -που μπορούν να χρησιμοποιούν διάφορα nicknames- συνδέονται σε ένα "Room" για να συζητήσουν για κάποιο θέμα, ενώ μπορούν να στείλουν φωτογραφίες, κείμενα και video, ενώ αυτό που το διαφοροποιεί από τα Facebook Groups είναι, ότι τα μέλη ενός Room, δε χρειάζεται να είναι φίλοι μεταξύ τους στο κοινωνικό δίκτυο.

Για να συμμετέχει κανείς σε ένα Room, θα πρέπει να λάβει σχετική πρόσκληση στο τηλέφωνό του. Συγκεκριμένα, ο δημιουργός επιλέγει Invite και με ένα άγγιγμα δημιουργεί έναν μοναδικό κωδικό QR Code, τον οποίο στέλνει στο υποψήφιο μέλος του δωματίου συζήτησης.

Ο παραλήπτης ανοίγει την εφαρμογή Rooms και αυτομάτως ανακτάται από τις αποθηκευμένες φωτογραφίες η εικόνα του QR Code και ο χρήστης γίνεται μέλος του Room στο οποίο προσκλήθηκε. Επίσης, ανοικτές προσκλήσεις (QR Code) μπορεί να είναι διαθέσιμες offline -όπως για παράδειγμα σε ένα κλαμπ, ένα γυμναστήριο, μια ομάδα ποδοσφαίρου ή οποιαδήποτε κοινότητα.

Όποιος θέλει να συμμετέχει στο Room, φωτογραφίζει το QR Code και εισέρχεται στο δωμάτιο συζητήσεων συνεισφέροντας σχόλια, φωτογραφίες και βίντεο με nickname, το οποίο μπορεί να αλλάζει κατά βούληση.

Ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να συμμετέχει σε διαφορετικά Rooms με διαφορετικό nickname.

Τέλος, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για iOS συσκευές (αρχικά σε ΗΠΑ και Αγγλία) και σύντομα αναμένεται η Android έκδοση, ενώ είναι απίθανο να λειτουργήσει σε desktop περιβάλλον μέσα από τον browser.

Πηγή: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v