Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Τσίπρα με κλιμάκιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Η έκθεση που παρουσίασε σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος και το κλιμάκιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου...

  • Real.gr
Συνάντηση Τσίπρα με κλιμάκιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Η έκθεση που παρουσίασε σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος και το κλιμάκιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (FIDH) βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η έκθεση, με θέμα: «Υποβαθμίζοντας τα Δικαιώματα - Το Κόστος της Λιτότητας στην Ελλάδα» αναδεικνύει τις σοβαρές επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε τη σημασία αυτής της έρευνας για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που στοχεύει καταρχήν στην υποστήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων που επλήγησαν από την πολιτική λιτότητας και στην γενικότερη αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Υπογραμμίσθηκε, στο πλαίσιο αυτό, ότι η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε όλες τους τις πτυχές (ατομικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά) είναι εγγενής διάσταση του ευρωπαϊκού κεκτημένου εξ ου και δεν μπορεί να ακυρωθεί ή να υποβαθμιστεί στο πλαίσιο συμφωνίας Κυβέρνησης κράτους-μέλους με ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως αυτή μεταξύ τρόικας και Ελλάδας ή και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Εκ μέρους του κ. Τσίπρα, τονίσθηκε τέλος ότι «οι αναφορές στην σημασία της ΕΕ και του «ευρωπαϊσμού» είναι κούφιες εάν δεν βασίζονται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v