Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι καταγγελίες και οι συνομιλίες για την απόπειρα χρηματισμού

Νέο επεισόδιο μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΝΔ. Μετά τις καταγγελίες Ξουλίδου σειρά πήρε ο Παύλος Χαϊκάλης. Κατήγγειλε ότι φιλικό του πρόσωπο τον προσέγγισε προτείνοντας να τον δωροδοκήσει, προκειμένου να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα.

  • Real.gr
Οι καταγγελίες και οι συνομιλίες για την απόπειρα χρηματισμού
Νέο επεισόδιο μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΝΔ, καθώς μετά τις καταγγελίες Ξουλίδου σειρά πήρε ο Παύλος Χαϊκάλης, που κατήγγειλε ότι φιλικό του πρόσωπο τον προσέγγισε προτείνοντας να τον δωροδοκήσει με οικονομικές διευκολύνσεις και μετρητά, συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη από τον βουλευτή πήρε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Παύλο Χαϊκάλη μίλησε για την υπόθεση, έδειξε ένα cd στο οποίο βρισκόταν οπτικό και ηχητικό υλικό και έδωσε περισσότερα στοιχεία για το πρόσωπο αυτό.

Χωρίς να τον κατονομάσει, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι γνώρισε τον φερόμενο ως υποψήφιο να δωροδοκήσει τον Παύλο Χαϊκάλη, όταν ήταν στη ΝΔ. Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, τον συνάντησε για πρώτη φορά στο γραφείο του κ. Σαμαρά, όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ, με τον φερόμενο ως ύποπτο να ισχυρίζεται ότι ήταν στέλεχος της Deutsche Bank.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ο Δ.Σταμάτης του τον υπέδειξε για να καταθέσει για την έρευνα για τα CDS ως γνώστης. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε ακόμα ότι όταν έφυγε από τη ΝΔ ο φερόμενος χρηματιστής του δήλωσε ότι θα τον ακολουθούσε και εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ, από τους οποίους, όπως είπε ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε την Άνοιξη του 2013, ισχυριζόμενος ότι προσλήφθηκε σε τράπεζα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε επίσης ότι ο φερόμενος να χρηματίσει τον Παύλο Χαϊκάλη συναντήθηκε δυο φορές με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ. Από τις δύο συναντήσεις, μάλιστα υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό το οποίο κατατέθηκε από τον Παύλο Χαϊκάλη στις 6 Δεκεμβρίου στην δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, όταν ήρθε η ώρα της συναλλαγής που θα γίνονταν στο σπίτι του Παύλο Χαϊκάλη ο φερόμενος ως ύποπτος δεν προσήλθε. Ο Παύλος Χαϊκάλης για λόγους ασφαλείας - όπως είπε - έδωσε τα στοιχεία στον φίλο του Λάκη Λαζόπουλο.

Το πρόσωπο που φέρεται να επιχείρησε τη δωροδοκία του Παύλου Χαϊκάλη είναι Γιώργος Αποστολόπουλος.

Με φωτογραφίες απάντησε η ΝΔ

Τα στοιχεία του καθώς φωτογραφίες από συνάντηση του Γιώργου Αποστολόπουλου, του Πάνου Καμμένου και του Νότη Μαριά με τον Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά και Πάνο Σκουρλέτη στις 22 Μαρτίου του 2013 έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος συνόδευσε -τότε- τον πρόεδρο του κόμματος στο τετ α τετ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Επίσης το κυβερνών κόμμα δημοσιοποίησε και φωτογραφία του Γιώργου από επίσκεψη του προέδρου των ΑΝΕΛ στην Κύπρο.


Η ΝΔ, μάλιστα χαρακτήρισε τις καταγγελίες Καμμένου-Χαϊκάλη ως «άθλια προβοκάτσια», υποστηρίζοντας ότι ο φερόμενος ως ύποπτος είχε στενή σχέση με τον Πάνο Καμμένο.


Η απάντηση του Γ. Αποστολόπουλου

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος που φέρεται να προσπάθησε να χρηματίσει τον Π. Χαικάλη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές βεντέτες υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα πρόκειται για θεατρικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη και ένα μανιώδη «showman» πολιτικό αρχηγό.

Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά την ρήση, ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος

Είμαι στην άμεση διάθεση της δικαιοσύνης για αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Όλα στο φως χωρίς μοντάζ συρραφές και μηχανοραφίες».



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v