Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δραματική διάσωση σε χωριό της Ευρυτανίας

Οι αρχές εκκένωσαν τον οικισμό. Το νερό έφτασε στα σπίτια του χωριού.

  • Real.gr
Δραματική διάσωση σε χωριό της Ευρυτανίας
Πρωτοφανής φυσική καταστροφή χτύπησε το Κρίκελλο Ευρυτανίας. Οι ισχυρότατες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών προκάλεσαν υποχώρηση του εδάφους στο σημείο πάνω από το Δημοτικό Σχολείο, με αποτέλεσμα μεγάλοι όγκοι από λάσπη, πέτρες και φερτά υλικά να κατέβουν προς τα κάτω και να πλημμυρίσουν την πλατεία του χωριού.



Γρήγορα πάρθηκε απόφαση για εκκένωση του χωριού, υπό τον φόβο επέκτασης των κατολισθιτικών φαινομένων, καθώς η βροχή δεν έχει ακόμα σταματήσει.



Την ίδια στιγμή, σε απόσταση περίπου 1χλμ από το χωριό ο δρόμος κόπηκε στη μέση και η πρόσβαση προς το Κρίκελλο ήταν αδύνατη. Εκεί στήθηκε μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς των κατοίκων του χωριού (περίπου 80 άνθρωποι), οι οποίοι με δικά τους μέσα έφθαναν στο σημείο, όπου βρίσκονταν πυροσβέστες από την Π.Υ. Καρπενησίου, άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, μέλη του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας κ.α. και με τη χρήση πυροσβεστικής σκάλας περνούσαν τα ορμητικά νερά. Ακολούθως, με λεωφορεία που ναύλωσε η Νομαρχία θα μεταφέρονταν με ασφάλεια στο Καρπενήσι.

Στο σημείο έφθασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, αντιδήμαρχοι κ.α, που ενημερώθηκαν για την κατάσταση.


ΠΗΓΗ: evrytanika.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v