Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας και αυτήν την εβδομάδα

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να είναι και πάλι αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα.

  • Real.gr
WSJ: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας και αυτήν την εβδομάδα
Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να είναι και πάλι αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, «θα είναι ενδεχομένως το πιο ενδιαφέρον γεγονός». Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι την Τετάρτη θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται επίσης αυτήν την εβδομάδα, όπως σημειώνεται, να μεταβεί στη Ρώμη και το Παρίσι, όπου θα παρουσιάσει τα επιχειρήματά του κατά της λιτότητας και «είναι πιθανό να κερδίσει συμπάθεια» στις θέσεις του από τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το Βερολίνο «δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής, να έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα (των επισκέψεων) του» και όπως επισημαίνεται, εάν δεν γίνει αυτό (επίσκεψη στο Βερολίνο), μια πρώτη συνάντηση μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ και του Α. Τσίπρα «φαίνεται πιθανή κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ, στις 12 Φεβρουαρίου» και ότι «πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα».

Ακολούθως, αναφέρεται ότι τις Βρυξέλλες αναμένεται να επισκεφθεί την Παρασκευή και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα συναντηθεί με ηγέτες της ΕΕ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Μπάιντεν θα μεταβεί στη συνέχεια στο Μόναχο για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας. Εκεί θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και «άλλες ηγετικές προσωπικότητες της άμυνας και της ασφάλειας στον κόσμο», καθώς και με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι. Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα λάβει μέρος σε συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό ζήτημα του Ιράν.

Τέλος, σημειώνεται ότι στη Διάσκεψη Ασφαλείας αναμένεται να συζητηθεί το Σχέδιο Δράσης της Συμμαχίας, αντιδρώντας στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v