Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δήμος Κηφισιάς: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς και τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων.

Δήμος Κηφισιάς: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα την Τρίτη 3.03.2015 με θέμα: «Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού».

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 6ης Μαρτίου, Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, είχε στόχο την ενημέρωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του ΔΣ του ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ», εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, διευθυντές σχολείων της περιοχής, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί, γονείς κα.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» κα Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα Ευαγγελία Σιαφαρίκα, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η κα Μακαρώνη Σωτηρία, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» , Ψυχολόγος Υγείας MSc-Ψυχοθεραπεύτρια η οποία παρουσίασε τις πολύπλευρες δράσεις του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» για τον Σχολικό Εκφοβισμό.

Σημειωτέων ότι το ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ» τα τελευταία 3 χρόνια έχει αναπτύξει μια δέσμη ενεργειών με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της σχολικής και ευρείας κοινότητας στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού το οποίο περιλαμβάνει βραχείες βιωματικές ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου, ομιλίες σε γονείς, επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς κα.

Ακολούθως, η κα Άρτεμις Τσίτσικα, Επ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβική Ιατρικής, Επιστημονική Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β’ Παιδιατρικής Κλινικής, Νοσοκομείου Παίδων Π & Α. Κυριακού, συνδυάζοντας την πλούσια εμπειρία της Μονάδας από την δουλειά με εφήβους, ανέπτυξε σε βάθος το θέμα του Σχολικού & Διαδικτυακού Εκφοβισμού περιγράφοντας την αιτιολογία και τα χαρακτηριστικά του φαινομένου και προτείνοντας κατευθύνσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την ημερίδα πλαισίωσε η Ομάδα Εθελοντών του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ, μοιράζοντας χειροποίητα βραχιολάκια στους συμμετέχοντες, κατά την είσοδό τους με το μήνυμα STOP BULLYING.

Η Επιστημονική Ομάδα του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ απαρτίζεται από την κ. Μακαρώνη Σωτηρία, Ψυχολόγο Υγείας, Επιστημονικά Υπεύθυνη, την κ. Γιαννοπούλου Διονυσία, Κοινωνική Λειτουργό, Αν. Επιστ. Υπεύθυνη, την κ. Αλεξάκη Βασιλική, Κοινωνική Λειτουργό, κ. Αλεξάκη - Αναστασοπούλου Αρχοντούλα, Κοινωνική Λειτουργό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε:
• Στο e-mail : [email protected]
• www.pronoi.org.gr

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v