Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένοπλοι απήγαγαν έναν Ρουμάνο στην Μπουρκίνα Φάσο

Ομάδα διαχείρισης κρίσης συγκρότηθηκε στο ρουμανικό ΥΠΕΞ

Ένοπλοι απήγαγαν έναν Ρουμάνο στην Μπουρκίνα Φάσο
Οι Αρχές του Βουκουρεστίου επιβεβαίωσαν ότι Ρουμάνος υπήκοος απήχθη από ένοπλους στην Μπουρκίνα Φάσο και στο ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών συγκροτήθηκε ομάδα διαχείρισης της κρίσης, η οποία είναι σε συνεχή επαφή με τις διπλωματικές αποστολές της χώρας στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών, το θύμα ήταν προσωπικό ασφάλειας σε ορυχείο μαγγανίου και με βάση τις πληροφορίες από την εταιρεία, δεν έχει τραυματιστεί.

Η διοίκηση του ορυχείου και οι διευθυντές της εταιρείας είναι σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Μπουρκίνα Φάσο, που έχουν αποστείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή για τον εντοπισμό των απαγωγέων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Επίσης, ο στρατιωτικός ακόλουθος στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Ουαγκαντούγκου, με τον οποίο η ρουμανική πρεσβεία στο Ντακάρ είναι σε επαφή, μέσω του επίτιμου προξένου της Ρουμανίας στο Μπαμάκο, έχει ανακοινώσει ότι συγκεκριμένες ενέργειες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των απαγωγέων, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας.

Διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Ρουμάνος φύλακας των ορυχείων, ιδιοκτήτης των οποίων είναι ο επίσης Ρουμάνος επιχειρηματίας, Φρανκ Τίμις, απήχθη το Σάββατο από ένοπλη ομάδα, στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, κοντά στα σύνορα με το Μαλί. Το ορυχείο μαγγανίου ανήκει στην εταιρεία Pan African Minerals, θυγατρική της Frank Timis Corporation.

Η οικογένεια του Ρουμάνου υπηκόου συναντήθηκε, χθες, με εκπροσώπους της ομάδας διαχείρισης της κρίσης στο ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών και συζήτησαν τις εξελίξεις και τα βήματα που γίνονται για τη διάσωση του απαχθέντος.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, μετέδωσε ότι οι αρχές στην Ουαγκαντούγκου διεξάγουν έρευνες στο Μαλί και στον Νίγηρα, στα βόρεια σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη. Είμαστε σε επαφή με τις αρχές στο Μαλί και το Νίγηρα για να πάρουμε άδεια να αναζητήσουμε τους απαγωγείς στην επικράτειά τους, δήλωσε υπουργός της Μπουρκίνα Φάσο, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v