Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mε το βλέμμα στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος

Από τα βήματα του Αριστοτέλη περνάει η προσέλκυση επισκεπτών στην προ του Άθω περιοχή.

  • Real.gr
Mε το βλέμμα στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος
Δράσεις για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην προ του Άθω περιοχή (Χαλκιδικής) υλοποιεί ο εκεί Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης.

Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα ανακοινώθηκε η πρώτη από τις οκτώ χαρτογραφημένες ιστορικές περιπατητικές διαδρομές τής προ του Άθω περιοχής (Χαλκιδικής) η οποία θα παρουσιαστεί στο βρετανικό κοινό, μια πρωτοβουλία που ενισχύεται από την παρουσία του ιδρύματος Πύρρος Δήμας και τις αριστοτελικές κοινότητες.

Πρόκειται για τον Αριστοτελικό Περίπατο, ο οποίος ξεκινά από το προστατευμένο (από το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000), Άλσος του Αριστοτέλη και τα οθωμανικά Σιδηροκαύσια (του σημερινού οικισμού των Σταγείρων) και καταλήγει στα Αρχαία Στάγειρα (στη σημερινή περιοχή της Ολυμπιάδας), τον τόπο που γέννησε τον Αριστοτέλη.

Το μήκος της εκτείνεται σε 32 χιλιόμετρα, τα οποία ακολουθούν τα σκιερά μονοπάτια του Αριστοτελικού Βουνού και εναλλάσσονται ανάμεσα σε πολύ πυκνή βλάστηση και σε ξέφωτα με θέα στο γαλάζιο του Ακάνθιου και του Στρυμωνικού Κόλπου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η ευρύτερη προ του Άθω περιοχή διαθέτει περίπου 8.000 κλίνες, οι οποίες μοιράζονται σε 56 ξενοδοχειακές μονάδες και σε διάσπαρτα καταλύματα.

Όπως είπε η διευθύντρια μάρκετινγκ του Οργανισμού Μαρία Πάπα, μέχρι πρότινος η αγορά της Ρωσία ηγείτο στις ελεύσεις τουριστών, ωστόσο εφέτος τα σκήπτρα έχει η αγορά της Γερμανίας, ενώ Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία είναι από τις ανερχόμενες αγορές με αυξανόμενα και φέτος ποσοστά.

Η κ. Πάπα ανάφερε ότι έχουν διαμορφωθεί ειδικά τουριστικά πακέτα, τα οποία ξεκινούν από 600 ευρώ την εβδομάδα και φτάνουν τα 2.000 ανάλογα με τις δραστηριότητες που θα επιλέξει ο επισκέπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v