Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βουλγαρία η ΝΑΤΟϊκή Αύρα 2015

Με τη συμμετοχή 30 πλοίων και βοηθητικών σκαφών, αλλά και 1.700 ναυτών από 8 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται η συμμαχική άσκηση "NATO Breeze 2015".

  • Real.gr
Στη Βουλγαρία η ΝΑΤΟϊκή Αύρα 2015
Με τη συμμετοχή 30 πλοίων και βοηθητικών σκαφών, αλλά και 1.700 ναυτών από 8 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται η συμμαχική άσκηση "NATO Breeze 2015" (Νατοϊκή Αύρα 2015), σύμφωνα με τον διοικητή των ναυτικών δυνάμεων, πλοίαρχο Κώστα Αντρίεφ.

Η άσκηση διεξάγεται με τη διοικητική ευθύνη της Βουλγαρίας και θα διεξάγεται στην οικονομική ζώνη της Μαύρης Θάλασσας μέχρι τη 12η Ιουλίου.

Η Ελλάδα συμμετέχει με περιπολικό σκάφος, η Ρουμανία με μία κορβέτα, η Τουρκία με ένα υποβρύχιο και με ένα σκάφος κατευθυνόμενων πυραύλων, ενώ οι ΗΠΑ συμμετέχουν με ένα αντιτορπιλικό, αλλά και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Από την πλευρά της, η Βουλγαρία συμμετέχει με περισσότερα από 15 πλοία, ενώ η σύνθεση της ναυτικής αυτής δύναμης εμπλουτίζεται από αριθμό πλοίων και βοηθητικών σκαφών των επιμέρους επιχειρησιακών ναυτικών μονάδων του ΝΑΤΟ, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Στην υλοποίηση των μη πολεμικών σεναρίων της άσκησης συμμετέχουν 21 κυβερνητικές υπηρεσίες και μη κυβερνητικοί οργανισμοί, με την υποστήριξη εμπορικών επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v