Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεϊμαράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Είναι εποχή των συζητήσεων και συναινέσεων, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφέρθηκε στην ανάγκη να προκύψει κυβέρνηση μακράς διαρκείας. Τι είπε για τη φορολόγηση των αγροτών και την ψήφο διαμαρτυρίας. Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

  • Real.gr
Μεϊμαράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
«Εγώ επιμένω ότι ο Τσίπρας θέλει να την κοπανήσει διότι όταν λέει αυτοδύναμος, που δεν μπορεί, όταν λέει μόνος με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλον, σημαίνει ότι αυτός τελικά μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση, γιατί σκέφτεται ίσως ότι “40 χρονών είμαι, γιατί να πάω εγώ να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη να περάσουν δυο χρόνια να ’ρθει κάποιος άλλος”», είπε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές κυβέρνηση μακράς διαρκείας και σημείωσε: «Θέλω να σας τονίσω ότι ανεξαρτήτως του πόσα κόμματα θα είναι στη Βουλή, πιστεύω ότι είναι η εποχή των συζητήσεων και συναινέσεων, διότι μεταρρυθμίσεις τέτοιες χωρίς να συζητηθούν έστω κι αν διαφωνούν οι τοπικοί παράγοντες ή άλλοι θεσμοί δεν μπορούν να υλοποιηθούν, αν τουλάχιστον δεν τις ανεχθούν. Αρα απαιτείται όχι μόνο συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων αλλά και θεσμική συζήτηση με τους τοπικούς περιφερειάρχες, δημάρχους κ.λπ.».


VIDEO 1- ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ από realmedialive

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση»

Υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν έδωσε προφορική εντολή για το πάγωμα της απόφασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και σημείωσε ότι ζήτησε ραντεβού από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Μιλώντας για τη φορολόγηση των αγροτών ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα ψηφίσει τέτοια μέτρα, ενώ εκτίμησε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα, τότε θα έχουμε σύντομα ξανά εκλογές. Οι πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν το ροζ συννεφάκι που έφτιαξε οι Τσίπρας τον Γενάρη με τα πεπραγμένα του, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«"Όχι" στην ψήφο διαμαρτυρίας»

Ο πρόεδρος τη Ν.Δ. ζήτησε από τους πολίτες να μην πάνε σε ψήφο διαμαρτυρίας, γιατί «δεν λύνει τα προβλήματα, μάλλον τα διογκώνει». Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαμένη ψήφος σε άλλα κόμματα και αναφέρθηκε εμμέσως στη Χρυσή Αυγή που λόγω του μεταναστευτικού ψηφίστηκε στις προηγούμενες εκλογές από πλήθος πολιτών.

«90 δισ. κόστος για την αγανάκτηση είναι πολλά και τα πληρώνουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για διαμαρτυρία σε αυτή τη φάση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με το δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «παλιό ή νέο», υποστήριξε ότι «το παλιό έχει και πολλά θετικά και ο νέος μπορεί να είναι γέρος αν έχει γερασμένες ιδέες, μπορεί να είναι και φαύλος, μπορεί να είναι και διεφθαρμένος». «Ξέρετε πόσους παλιούς έχουμε με νέα μυαλά;», διερωτήθηκε.

Εξάλλου, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι κατηγορεί το παλιό κατεστημένο πως φέσωσε τη χώρα 300 δισ., σημειώνοντας πως ξεχνάει ότι «αυτός τη φέσωσε 90 δισ. σε επτά μήνες;».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο 3ο μνημόνιο επανέλαβε την πρόθεσή του για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, για το οποίο όπως είπε δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο και κάλεσε εκ νέου τον τέως πρωθυπουργό σημειώνοντας: «Θα του τα πω στο κατ’ ιδίαν τραπέζι, αν θέλει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v